Військово – патріотичне виховання – один з пріоритетних напрямів у вихованні громадянина – патріота

Дата: 23.05.2017 21:56
Кількість переглядів: 1077

“Патріотизм - це якість особистості, що характеризує вищий ступінь її духовного розвитку й самосвідомості, що виражається в ціннісному ставленні до своєї Батьківщини, її історії, культури й готовності до самопожертви в ім'я інтересів Батьківщини”. Немає необхідності говорити про важливість формування в учнів любові до Батьківщини, до “малої” Батьківщини.

 Потрібно не лише любити Батьківщину, але бути готовим стати на її захист, якщо  в цьому виникне потреба.

Школа повинна бути установою, що зароджує в молодому поколінні почуття державності, закладає паростки гордості за Батьківщину, за вчинки предків, готує громадян і патріотів.

  Нинішній час, сама ситуація вимагає цілісної, глибоко продуманої системи виховної роботи з учнями.

Відповідно до програми предмета  Захист Вітчизни, 19 травня 2017 року на території Чаплинської селищної ради відбулися стрільби з автомата Калашникова, які завершували трьохденні військово-польові збори.

У стрільбах взяли участь шість начальних закладів Чаплинської селищної ради: НВК «Чаплинська школа – гімназія», Чаплинська спеціалізована школа, Магдалинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Першокостянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Балтазарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Скадовська ЗОШ І-ІІІ ступенів.   

Військовослужбовці частин, що знаходяться на ротації на території селищної ради під час заходу ознайомили учнів з різними видами стрілецької зброї. Учні відпрацювали навики у збиранні та розбиранні автомата Калашникова,  по наданню першої невідкладної допомоги та поцілили всі мішені при стрільбі.

По закінченню стрільб всіх присутніх пригостили смачним обідом приготованим на польовій військовій кухні.

На стрільбах були присутні голова районної державної адміністрації Бурейко О.А; заступник голови Чаплинської селищної ради  з гуманітарних питань Яшний О.М.; начальник відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Кулик О.Є; військовий комісар полковник Гайдашенко С.Д; заступник командира військової частини майор Шваля М.М.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано