«Світло в тонелі»

Дата: 02.04.2018 15:33
Кількість переглядів: 859

23 березня 2018 року педагоги та вихованці комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» спільно з громадською організацією «Таврійський край», на базі Вадимської загальноосвітньої школи Мирненської селищної ради, організували та провели зустріч поетів і письменників Херсонщини з прикордонниками відділу прикордонної служби с. Преображенка. 

Участь у заході взяли:  прикордонники відділу прикордонної служби с. Преображенка,  Мадіна Бова – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Мирненської селищної ради, Валерій Кулик – заслужений діяч мистецтв України, Петро Лелеко – голова громадської організації «Таврійський край», Харіс Ширінський – народний артист України, лауреат міжнародного конкурсу вокалістів імені Глінки; Наталя Чернишенко - член національної спілки письменників України,  Юлія Шовкун – поетеса, член обласної літературної студії імені Миколи Куліша «Кулішева криниця»; Олександр Лавринович – голова Центру інформаційних досліджень «Меридіан» у м.Львів, Галина Добровольська – поетеса, член літературної студії  «Кулішева криниця»; Юрій Бартоль -  підполковник у відставці, виконавець бардівських пісень, вихованці театральних гуртків та колективу «Аура» КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва», учні та вчителі Вадимської ЗОШ.

         Зустріч була присвячена презентації творчості члена Національної спілки письменників України, поета, перекладача, тележурналіста, лауреата і дипломанта кількох Міжнародних та Всеукраїнських телевізійних фестивалів - Валерія Павловича Кулика, його нової збірки віршів «Світло в тонелі» та пісні «Надійний форпост», написаної на честь українських прикордонників.

Неперевершено провели захід ведучі - Інна та Єгор Дрьомові.

Присутнім у залі військовим та учням і учителям Вадимської ЗОШ  В.П.Кулик презентував свою нову збірку віршів «Світло в тонелі», яку з автографом автора було подаровано його шанувальникам. Валерій Павлович особисто прочитав декілька віршів з цієї збірки. А Харіс Ширінський виконав пісню «Надійний форпост», написану В.Куликом і присвячену українським прикордонникам, натхненному їх щоденним подвигом.

Із затамованим подихом слухали присутні у залі вірші В.Кулика у виконанні вихованців театральних гуртків КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» Оксани Скричевської та Тетяни Луценко.

Олександр Лавринович презентував присутнім досягнення Львівського Центру «Мередіан», розповів про волонтерську діяльність та досягнення у напрямку встановлення діалогу між жителями західних і південних областей України та руйнації стереотипів у сприйнятті один одного.

Щиро аплодували поетесам Галині Добровольській та Юлії Шовкун, письменниці Наталі Чернишенко, які прочитали власні поетичні і прозові твори.

Зворушливі слова пісні «Коли я прийду» у виконанні Юрія Бартоля про війну в Афганістані, як відлуння з тих часів, викликали асоціації з війною на Донбасі.

З великим натхненням прочитала вірші В.Кулика учениця Вадимської ЗОШ Леся Сафон.

Як завжди, бурхливі оплески отримали вихованці хореографічного колективу «Аура» КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» - вони подарували присутнім гарний настрій та величезне задоволення від перегляду їх танців.

Сльози на очах бриніли навіть у наших захисників, коли лунала «Пісня про матір» у виконанні Галини Добровольської.

Свій власний вірш «Гортаючи нашу історію», наповнений почуттям патріотизму та любов’ю  до рідної України, прочитав Петро Лелеко. На написання цього твору його надихнула багаторічна співпраця з військовими та волонтерська діяльність.

Наприкінці заходу командири прикордонного загону с.Преображенка  дякували за те, що їм подарували дві години спілкування із прекрасним, висловили побажання частіше проводити такі зустрічі та запропонували зробити фото на пам’ять, а також побажали всім миру на рідній українській землі.

 

Тетяна Клімова  –  директор  КЗ  «Чаплинський

                                     селищний будинок творчості дітей та юнацтва»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора