Презентація Угоди щодо попередження булінгу

Дата: 02.04.2018 15:23
Кількість переглядів: 1178

Ключовою темою робочих зустрічей з освітянами стало питання шкільного насильства або булінгу. Це одна із актуальних проблем сучасної школи.

Так, за даними дослідження ЮНІСЕФ, понад 80% дітей у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою цькування в навчальних закладах, 24% дітей стали жертвами булінгу, а 48% з них нікому не розповідали про ці випадки.

Херсонщина, на жаль, не стоїть осторонь цієї проблеми. Від булінгу страждають усі: і жертва, і переслідувачі, і спостерігачі.

Враховуючи це, фахівці Голопристанського місцевого центру та Чаплинського бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Каховського місцевого центру, розробили Угоду щодо попередження булінгу та знак «STOP БУЛІНГУ», які в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» презентувала Олеся Чавурська.

Варто сказати, що Угода щодо попередження булінгу та знак «STOP БУЛІНГУ» носять правопросвітницький характер і спрямовані на виховання у школярів поваги до прав і свобод людини та толерантної поведінки з оточуючими. Фахівці також нагадали, що в Україні стартував проект Міністерства освіти «Безпечна школа».

Прикметно, що 30 березня 2018 року начальник Чаплинського бюро правової допомоги Олеся Чавурська зустрілась з начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Чаплинської райдержадміністрації Альоною Алісєєвою та головним спеціалістом Мариною Веремейчик та з начальником відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Оленою Кулик.

 Під час робочих зустрічей в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Олеся Чавурська презентувала Угоду щодо попередження булінгу та знак «STOP БУЛІНГУ», до розробки яких має безпосереднє відношення.

Необхідно зазначити, що освітяни із великим задоволенням погодилися співпрацювати в цьому напрямку з Чаплинським бюро правової допомоги Каховського місцевого центру. Оскільки в Україні ще не ухвалена Національна програма з протидії булінгу, усі запропоновані нашими колегами ідеї та надані інформаційні матеріали по протидії шкільному булінгу, освітяни взяли на озброєння, пообіцявши в короткий термін надати свої пропозиції в межах співпраці.

Переглянути угоду

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано