«Організація надання первинної медичної допомоги та забезпечення соціального захисту населення в об"єднаній територіальній громаді»

Дата: 19.05.2017 21:53
Кількість переглядів: 841

18 травня 2017 року Чаплинською об"єднаною територіальною громадою взято участь у практикумі із застосування законодавства в Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України у м.Херсон на тему: «Організація надання первинної медичної допомоги та забезпечення соціального захисту населення в об"єднаній територіальній громаді»
         Учасники практикуму: представники об"єднаних територіальних громад, керівники медичних закладів та закладів соціального обслуговування.

Захід організовано в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.


         Модератором з питання організації та надання первинної медичної допомоги, створення центрів ПСМД та їх ключових завдань для покращення обслуговування населення, насамперед у сільській місцевості, виступила провідний юрисконсульт Херсонського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Альона Бабич.

          Учасники практикуму обговорили концепцію реформування медицини, забезпечення взаємодії з лікувальними закладами різних рівнів, перші напрацювання ОТГ у галузі охорони здоров’я, джерела фінансування медичних послуг, процес автономізації медзакладів, створення центрів ПСМД, їх ліцензування та сертифікацію лікарів, облаштування пунктів тимчасового базування «швидкої» тощо.

Учасникам практикуму було цікаво ознайомитися також з думками експертів – головного спеціаліста відділу розвитку та контролю якості надання медпослуг департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмили Климюк та головного лікаря Каланчацького центру надання первинної медико-санітарної допомоги Олени Корнієнко. Жвавий інтерес викликало обговорення питань розширення переліку медичних послуг, запровадження контролю за якістю їх надання, кадрового та програмного забезпечення. Своїм баченням поділилися учасники та експерти й з приводу запровадження в області електронної медицини, зокрема, на рівні лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини.


         Зацікавлення викликало й обговорення нагальних питань покращення якості та підвищення рівня соціального обслуговування населення. Експертними думками з цього приводу поділилася директор територіального центру обслуговування одиноких непрацездатних громадян Каланчацької селищної ради Олена Костецька.


        Численні запитання, змістовні відповіді та фаховий аналіз поточного стану справ у двох важливих сферах, котрі перебувають в стані реформування, зацікавлений діалог сприяли з’ясуванню низки найпроблематичніших питань, котрі непокоять громади, та пошуку шляхів їх розв’язання. Кожен з учасників практикуму отримав методичні матеріали із застосування законодавства в зазначених сферах, які допоможуть у щоденній роботі, а також індивідуальні консультації фахівців.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано