Година - реквієм «Великий терор – трагедія української нації»

Дата: 18.05.2018 13:11
Кількість переглядів: 841

         З метою вшанування пам’яті жертв Великого терору 1937-1938 років в Україні  в читальній залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» для учнівської молоді Чаплинського професійно-аграрного ліцею пройшла година –реквієм  «Великий терор 1937-1938 років  -  трагедія української нації».

Це була жахлива доба, коли нещадно знищувалися кращі представники селянства, інтелігенції, духовенства, національних меншин. Бібліотекар відділу обслуговування  Ірина Суханова розповіла про вражаючі факти Великого терору в Україні: засуджено більше 198918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. В урочищі Сандармох ( Карелія ) було розстріляно 1111 людей. 

Долю цих жертв розділив і наш земляк, письменник світового масштабу, драматург, режисер, редактор Микола Гурович Куліш, який  розстріляний 3 листопада 1937 року. У 1956 році Микола Куліш реабілітований посмертно за відсутністю складу злочину.

         На заході були присутні заступник Чаплинського селищного голови Олег Миколайович Яшний, начальник відділу культури Чаплинської селищної ради  Божко Тетяна Василівна.

Після заходу делегація від молоді селища та представників селищної ради поклали квіти до  пам’ятного  каменю  Миколі Кулішу та вшанувала  пам’ять славетного земляка.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано