Чаплинська громада долучилася до обласної акції «Одягнемо свій край у вишиванку»

Дата: 18.05.2018 13:03
Кількість переглядів: 1116

Одягнімо, друже, вишиванки –
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.

Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.

Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби, одягнім
І відчуєм – вороги безсилі
Зруйнувати український дім.

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ –
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на сто тисяч літ!

 

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято відносно нове, але свої традиції воно вже має.

17 травня 2018 року Чаплинська територіальна громада долучилася до обласної акції «Одягнемо свій край у вишиванку».

Відзначалось «Свято вишиванки» у Чаплинській об`єднаній територіальній громаді за участю Чаплинської селищної ради, її структурних підрозділів: відділу культури, комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький центр», комунального закладу «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва», комунального закладу «Чаплинська дитяча музична школа», за участю дошкільних та шкільних навчальних закладів громади, представників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, громадськості.

У кожному навчальному закладі громади, як дошкільному так і шкільному було прикрашено будівлі та приміщення закладів, відбулись танцювальні флеш-моби, лунали українські вірші та пісні, проведено виховні години та уроки про національну історію, культуру, звичаї, традиції, символіку та регіональні особливості вишитих сорочок, організовано виставки українських виробів, вишивального мистецтва.

Були організовані та проведені святкові заходи, виставки, вікторини, флешмоби «Посмішка українця» та «Серце надії», фото сесії «Люблю вишиванку», конкурси на найкращий український віночок, як прикрасу сучасної української дівчини.

         Даний захід об’єднує населення навколо ідеї національної само ідентифікації, впровадження у сучасне життя та побут національного українського колориту у найрізноманітніших його формах та проявах. Кожен учасник свята, вдягнувши вишиванку, виразив свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано