У Чаплинській громаді відбулось засідання студії «Кулішева Криниця» за участю В.П. Кулика

Дата: 26.04.2018 13:33
Кількість переглядів: 1019

          23 квітня 2018 року в Опорному закладі Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів відбулося чергове засідання студії «Кулішева Криниця», яку очолює Кулик  В.П. – член Національної спілки письменників України, поет, перекладач, тележурналіст, заслужений діяч мистецтв України, старший редактор телебачення Херсонської облдержтелерадіокомпанії «Скіфія», автор та ведучий літературно-мистецьких  телевізійних програм, лауреат літературних премій імені Миколи Куліша та Ярослава Дорошенка.

       Відомий український поет презентував нову, щойно видану книгу «Світло в тунелі», представлену в Києві, в Національній спілці письменників України на Банковій, у бібліотеці імені Гончара.

      Валерій Павлович поділився враженнями про те, з яким захопленням читав пісню про український кордон у селищі Преображенка, колишньому Червоному Чабані.

       Сонету більше 800 років. Валерій Павлович Кулик пише їх 50 років. Саме сонету, його побудові й було присвячене це літературне засідання. У новій збірці ліричних творів «Земне тяжіння» уміщено вірші та сонети, домінуючою нотою в яких звучить любов до отчого порогу – дорогої серцю письменника Чаплинки. Своєрідний камертон художнього слова митця навіяний почуттями синівської любові до України, особливо в наш надзвичайно складний та непередбачуваний час, тому Валерій Павлович створив поезії, присвячені захисникам Вітчизни, 14 віршів він склав на честь майстрів, які подарували світу сонети.

       Більше 500 пісень створив Валерій Кулик, і одну з них, про Чаплинку, що виконала заслужена артистка України Зінаїда Павлівна Колісниченко, за що й була удостоєна звання «Золотий голос України».

       Натхненно, щиро читав свої твори керівник студії для вдячних слухачів з надією, що з гнізда нашої школи випурхнуть у великий світ нові талановиті літератори.

        У серпні буде велика подія: має виповнитись 70 років Валерію Кулику. Тож до цієї славної дати слухачі студії «Кулішева Криниця» готуватимуть нову збірку власних творів.

 

 

                                                                    Учасники студії «Кулішева Криниця»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано