Керівництво Херсонщини бере участь у ІІ Всеукраїнському форумі об’єднаних громад у Києві

Дата: 04.12.2017 15:58
Кількість переглядів: 721

Наразі у Києві проходить ІІ Всеукраїнський форум об'єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя», організований Асоціацією об’єднаних територіальних громад.

У Форумі беруть участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Херсонську область представляє в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій.

Під час заходу учасники обговорюють питання українського виміру децентралізації, підбивають його підсумки, роблять висновки й визначають наступні кроки. Визначають інструменти розвитку територій, а також потенційні інвестиції та можливості розвитку малого і середнього бізнесу в об’єднаних територіальних громадах.

Президент України Петро Порошенко у власному зверненні до голів ОТГ зауважив:

«Децентралізація дала вам шанс із слухняних та безправних виконавців і прохачів стати успішними місцевими лідерами, які здатні вирішувати проблеми села, селища, міста. А потім – рухатися на гору, і вливати свіжу кров, якої завжди потребує влада, щоб не закостеніти і не відірватися від проблем людей».

Голова держави вважає, що одне із завдань децентралізації – наблизити владу до простих людей. Скоротити відстань і час для вирішення проблем. Президент, Уряд, Верховна Рада України налаштовані на ефективну співпрацю з громадами.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман констатував:

«Перший етап реформи пройшов. Попереду – нові виклики. Ми маємо дати відповідь на питання: що робити далі? Вважаю, маємо підписати спільний з усіма учасниками процесу Меморандум: Асоціаціями, Урядом, Президентом, Парламентом, експертним середовищем. Це буде середньостроковий план дій, де будуть прописані не лозунги, а конкретні зобов'язання».

Як зазначив голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександр Корінний, дана організація є важливим інструментом розвитку територій.

Під час виступу на Форумі Петро Порошенко окремо подякував Уряду та Прем’єр-міністру України за врахування пропозиції щодо підвищення мінімальної заробітної плати в проекті Державного бюджету на 2018 рік до 4100 грн:

«Нас критикували за рішення підняти мінімальну зарплату з 1600 до 3200 гривень. Говорили, що це зажене бізнес в тінь, але навпаки це сприяло його легалізації. Практику підвищення мінімальної заробітної платні слід продовжувати».

 

Автор: Якуніна Ганна, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА

посилання на джерело інформації

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора