Військовослужбовців Херсонщини привітали з Днем Збройних Сил України

Дата: 06.12.2017 08:38
Кількість переглядів: 744

В Херсонському обласному палаці молоді та студентів для військовослужбовців Херсонської області відбувся святковий концерт з нагоди професійного свята – Дня Збройних Сил України.

День Збройних Сил України – одне з найважливіших свят в нашій країні, особливо сьогодні, коли українські військовослужбовці відстоюють права і свободи держави на Сході України. Воно з'явилося ще в 1993 році, майже відразу після прийняття Україною незалежності. І з того часу День Збройних Сил України щорічно відзначають 6 грудня.

Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два значущих закони «Про оборону України» та «Про збройні сили України». І через два роки, саме в цей день було прийнято рішення відзначати День збройних сил України.

На святковому заході зібралися військовослужбовці різних підрозділів Збройних Сил України, Національної Гвардії, добровольці й волонтери з усієї області, завітали на концерт і школярі.

Привітав захисників і заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан. У своєму зверненні до військовослужбовців він зазначив:

«Вперше за роки незалежності України військовослужбовці Збройних Сил України беруть участь у збройному конфлікті на сході нашої країни і ціною власного життя захищають її свободу та незалежність, спокій і мирне життя громадян. Цей збройний конфлікт красномовно доводить всім нам, що Україні життєво необхідна професійна армія, що нам варто встановити контроль над державним кордоном по всьому периметру, що є реальна потреба у проходженні чоловіками строкової військової служби».

Також заступник очільника області побажав захисникам міцного здоров'я, добра і миру, успіхів у повсякденному житті та у військовій службі в ім’я розбудови України та її Збройних Сил.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, взірцеву військову дисципліну та з нагоди Дня Збройних Сил України Почесною грамотою голови обласної державної адміністрації нагородили:

Старшого лейтенанта Білого Андрія Віталійовича - бортового авіаційного техніка вертолітної ескадрильї 11 окремої бригади армійської авіації;

Підполковника Подоляна Олександра Олександровича - начальника відділення Військової служби правопорядку (м. Нова Каховка) Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку;

Сержанта Харченка Володимира Миколайовича - майстра ремонтного відділення ремонтного взводу роти обслуговування та ремонту військової частини А 1836;

Старшого лейтенанта Хорошаєва Кирила Ігоровича - начальника зміни радіолокаційного вузла військової частини А 1088.

Подяки голови обласної державної адміністрації вручили:

Ігнатенку Андрію Володимировичу - командиру зенітного артилерійського відділення взводу охорони командного пункту військової частини А 1836;

Майору Кириченку Яну Миколайовичу - оперативному черговому відділення оперативних чергових Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку;

Молодшому лейтенанту Лалі Віктору Миколайовичу - начальнику станції окремого радіолокаційного взводу військової частини А 1088;

Капітану Харченку Ігорю Васильовичу - штурману-льотчику (ланки) вертолітної ескадрильї в/ч А 1604.

На превеликий жаль, не всім захисникам судилося повернутися до рідних домівок. Кожен з нас завжди буде пам’ятати про їх подвиг. Усіх загиблих Героїв, оборонців української землі згадали хвилиною мовчання.

Військовослужбовців Почесними грамотами і Подяками, також, привітали керівники обласної, міської ради та Херсонського обласного військового комісаріату.

Вихованці народних ансамблів та вокальних студій подарували гостям заходу незабутні естрадні номери, а вихованці Великоолександрівської загальноосвітньої школи №1, які є учасниками військово-патріотичної гри «Джура», продемонстрували показовий виступ зі стройової підготовки та вправного користування козацькою шаблею.

День Збройних Сил України має особливе значення для кожного військовослужбовця, адже в цей день скріплюється бойове братерство між усіма захисниками країни: сухопутними, повітряними та військово-морськими військами.

Автор: Якуніна Ганна, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА

Фото без опису

посилання на джерело 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора