ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ «МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК»

Дата: 20.12.2017 11:40
Кількість переглядів: 1168

 

                                     ПРЕС-РЕЛІЗ

          18.12.2017

Херсонський обласний художній музей ім. О.Шовкуненка

                                                                                                 

Перший молитовний сніданок на Херсонщині пройшов за підтримки великої кількості людей. До заходу долучилися представники майже всіх релігійних конфесій і деномінацій, представники виконавчої влади, а також самоврядування, керівники правоохоронних, судочинних та фіскальних служб області, представники громадського суспільства Херсонщини, волонтери, воїни АТО і військовослужбовці, представники професійних галузей освіти, медицини й журналістики, підприємці, аграрії та промисловці.

Розпочинаючи молитовний сніданок , голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зазначив: «Ця духовна практика, яка   об’єднує політиків, представників бізнесу,  конфесії і, взагалі громадянське суспільство – має стати традиційним і добрим заходом у нас. Напередодні свята Миколая, коли ми за звичаєм даруємо дітям подарунки, я хочу щоб це зібрання подарувало і нам з вами,  й усім жителям Херсонщини добру надію на скорий мир в Україні, а також впевненість у згуртованості та злагоді».

Так, всі учасники заходу по черзі читали молитви за Україну, за захисників Батьківщини, за дітей і сиріт, волонтерів і благодійників.

Доєдналася до спільної молитви й майстер спорту України міжнародного класу, багаторазова чемпіонка та дворазова срібна призерка Європи 2014 року, триразова чемпіонка та дворазова срібна призерка чемпіонату світу 2015 року, багаторазова чемпіонка чемпіонату Європи 2016 року з плавання Єлизавета Мерешко.

Дівчина крок за кроком, постійно тренуючись, домоглася високих і вагомих спортивних досягнень і тепер представляє Україну й Херсонську область перед усією світовою спільнотою, як серйозний спортсмен, сильний конкурент, справжній патріот своєї держави й духовно багата особистість.

Також присутніх вітали артисти Херсонщини. Серед них народний хор «Жайвір», лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Катерина Ковальова, співак Дмитро Герасименко,Олександр Жовніренко, бандуристи Херсонського музичного училища.

Особливими гостями молитовного сніданку стали дітки, які разом з усіма молилися Господу Богу за благо й мир у всій Україні та на рідній Херсонщині. Адже саме діти вірять у чудеса, й напередодні свята Миколая звертаються до нього і нагадують усім дорослим про віру й добро.

Всіх бажаючих запросили до участі у благодійній акції «На святого Миколая блага іскорка палає». За вилучені кошти від акції будуть закуплені подарунки для дітей, які вимушені жити поблизу воєнних дій саме в тих населених пунктах, які межують із зоною АТО.

 

Оперативна інформація щодо економічних, соціальних та культурних подій в області розміщена на офіційному Інтернет-сайті обласної державної адміністрації http://www.khoda.gov.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано