ЦІКАВЕ СПОРТИВНЕ ДОЗВІЛЛЯ НАШИХ ДІТЕЙ

Дата: 08.12.2017 11:06
Кількість переглядів: 758


            Сьогодні понад 70% дітей та підлітків проводять більшість свого вільного часу за блакитними моніторами, більше половини школярів не цікавляться гуртками і спортивними секціями. Вчителів та батьків, звичайно, турбує захоплення комп’ютерними іграми, занурення у соціальні мережі, погана компанія, в яку може потрапити дитина, та безплідно згаяний час, що міг би бути проведений із користю. Тому виникає необхідність залучення дітей до позашкільної освіти.

Для всіх дітей буде корисним заняття спортом. І хоч це звучить банально, проте це факт. Деякі батьки говорять, що заняття спортом їх дитині зовсім не потрібні, адже вони ведуть дуже активний спосіб життя: бігають, стрибають, грають у рухливі ігри. Але «правильний» спорт дозволить уникнути травм, які дитина може отримати в процесі неорганізованих ігор.
Для такої активної малечі буде доречним направити свою енергію у потрібне русло, наприклад, займатися вільною боротьбою. І для цього у Чаплинці є можливість – при дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки діє гурток з вільної боротьби, в якому тренується понад 40 дітей, починаючи із 6-річного віку. В основі цього спортивного єдиноборства лежить маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки чи набрати більшу кількість очок у процесі боротьби завдяки своїй майстерності. Цей вид спорту є безпечним, адже, перш за все, дітей навчають, як правильно падати, аби нічого собі не ушкодити.

«Дядя Міша», як його звикли називати юні спортсмени – Михайло Алірізаєв вже понад 30 років тренує малечу. І завдяки його зусиллям, наполегливості та надзвичайній любові до дітей йому вдається досягти значних результатів. Ми вже неодноразово повідомляли про перемоги наших спортсменів із вільної боротьби на різних змаганнях – починаючи із обласних, Всеукраїнських і, навіть, Міжнародних, де юні борці гідно представляли наш край.

Ось і нещодавно у селищі Козацьке відбувся Х традиційний турнір з вільної боротьби, присвячений вшануванню пам’яті козаків Єгорова Максима та полковника Єгорова Миколи Миколайовича. Чаплинські спортсмени, як годиться, у запеклій боротьбі отримали призові місця: Дмитро Водка (вагова категорія 85 кг) – ІІІ місце, Олександр Кулик (вагова категорія 66 кг) – ІІІ місце.

Наступні змагання з вільної боротьби відбудуться у Чаплинці – 23 грудня до нас завітають спортсмени із Одеси та всієї Херсонської області. Ці новорічні змагання пройдуть за підтримки Чаплинської селищної ради.
Кращі спортсмени, які досягли неабияких висот у вільній боротьбі, продовжують навчання у Херсонській спортивній школі, проте ніхто не забуває «дядю Мішу», який навчив азам спортивної майстерності, і завжди із вдячністю згадують його.

P.S. Тренування проходять у спортивній залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський будинок творчості дітей та юнацтва», тому всі бажаючі школярі можуть долучитися до занять у цьому виді спорту. Окрім того, вільна боротьба подарує нових друзів і товаришів, займе час дитини і не дозволить їй байдикувати, направивши дитячу непосидючість у потрібне русло.

 

 

За матеріалами газети «Голос Таврії»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано