У Чаплинській громаді відзначено День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2017 10:00
Кількість переглядів: 1187

       21 листопада 2017 року у залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Культурно-мистецький центр» проведено захід політичної свідомості «Тернистий шлях до свободи». Захід підготовлено та проведено комунальним закладом Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» сумісно з відділом культури Чаплинської селищної ради та працівниками КЗ «Культурно-мистецький центр».

На заході були присутні заступник Чаплинського селищного голови Яшний О.М., начальник відділу культури Чаплинської селищної ради Божко Т.В., директор КЗ «Культурно-мистецький центр» Шаповаленко О.В., запрошені студенти Чаплинського аграрного ліцею.

Бібліотекар Ірина Міщенко розкрила значення революції. Події в Україні під час Євромайдану 2013-2014 років отримали назву Революція Гідності та Свободи. Діючий президент України Петро Порошенко зазначив, що «Україна – це територія гідності і свободи. Під час революції 2004 та 2013 років українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення  до свободи». Президент України підписав Указ про День Гідності та Свободи, який українці віднині і навіки відзначатимуть 21 листопада.

         Серйозне загострення соціально-економічної ситуації, тотальна корупція, згортання демократичних прав та свобод, неможливість розв’язання існуючих проблем законними методами та демократичними процедурами – чинники, які підштовхнули людей до революційних виступів. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист свої свободи. Шанс на зміни дістався українцям дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найдорожче – власне життя.

Справжніми патріотами своєї Батьківщини навічно залишилися і наші хлопці-земляки, які загинули в зоні АТО. Їх подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України: Жарук Дмитро (Асканія Нова), Оліярник Іван (Новонаталівка), Остапчук Василь (Долинське), Шершень Андрій (Хлібодарівка), Сидоренко Іван  (Червона Поляна), Лукашик Андрій (Преображенка), Гребенкін Олександр (Хрестівка), Лелеко Василь (Чаплинка). Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.

Для присутніх у залі звучали пісні у виконанні Георгія Шаповаленка «Я тебе ненавиджу, війна!» і Анатолія Павлюка «Україна», демонструвався відеоролик «Україна – Євромайдан». На абонементі кожний мав змогу познайомитися з книжковою виставкою «День, що змінив нашу країну».

Для кожного українця події Євромайдану стали життєстверджуючим вогнем української нації, Днем Гідності та Свободи.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано