21 березня 2018 року чаплинці вдягли акційні шкарпетки на знак солідарності із людьми, які мають синдром Дауна.

Дата: 22.03.2018 08:18
Кількість переглядів: 933

В цей день відзначається Міжнародний день людини з синдромом Дауна. День вибраний невипадково. Це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-єї хромосоми.

         Щороку в цей день в усьому світі проводиться акція LOTS OF SOCKS. Суть акції в тому, щоб висловити підтримку людям з синдромом Дауна. Для цього потрібно 21 березня надіти яскраві шкарпетки або зайву шкарпетку, як символ додаткової хромосоми, у незвичний спосіб. Утворити зі шкарпеток шарф, краватку, або просто прив'язати її до сумки. Таким чином, люди на собі відчують, як це бути особливим, не таким, як усі та друзям і колегам зможуть пояснити чому вони так одягнуті, розповівши про людей з синдромом Дауна.

В Чаплинській ОТГ ініціатором акції став Центр соціальних послуг  Чаплинської селищної ради, надихнувшись діяльністю громадської організації «Сонячні діти Херсонщини». Бажаючі приєднатись до акції мали можливість звернутись до Центру соціальних послуг та отримати шкарпетки в обмін на пожертву в розмірі не менше 21 грн за пару.

До акції долучились працівники Чаплинської селищної ради та структурних підрозділів, Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, Чаплинське бюро БПД, Чаплинський РВ з питань пробації.

За результатами акції зібрано 987 грн, які перераховано ГО "Сонячні діти Херсонщини"  на втілення освітніх програм для дітей Херсонщини, які мають синдром Дауна.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано