Екскурсія до Херсонського обласного краєзнавчого музею на весняних канікулах

Дата: 15.03.2018 20:35
Кількість переглядів: 1288

Під час весняних канікул 07 березня 2018 року для вихованців гуртків комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» було організовано і проведено екскурсію до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Краєзнавчий музей – це місце, де зустрічається сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух минулих  часів наповнює тебе.

Група дітей під керівництвом Процун Інни Володимирівни  та Мельника Сергія Івановича відвідала музейні зали, де познайомилися з історією, дізнатися про визначні пам’ятки, звичаї і побут рідного краю, його видатних людей. Наша група ознайомилась з експозиціями музею, що входять до залів, присвячених різним періодам в життя нашого краю. Ми  оглянули знайдені на території краю стародавні знаряддя праці наших далеких предків. Тут же знаходяться залишки їх зброї, глиняні уламки посуду. Усе розмаїття старовини краю представлене у відділі історії: від скіфських золотих прикрас і давньогрецьких мармурових скульптур до козацької зброї, перших креслень Херсонської фортеці й мистецьких творів минулих століть.

Дуже цікаво було познайомитися з природою і культурою Таврійського краю. Який багатий наш край своїм тваринним і рослинним світом! Опудала тварин і птахів, гербарії, колекції каменів зайняли свої місця під склом. Унікальна колекція флори та фауни Херсонщини, створена наприкінці ХІХ століття відомим вченим-біологом  Й. К. Пачоським  — основа природознавчого відділу. Справжньою перлиною є експозиція, присвячена дивовижному світу Нижнього ДніпраАзовського та Чорного морів.

Вихованці із задоволенням слухали екскурсовода, з цікавістю розглядали експонати. Ми  всі були у захваті від відвідання музею. Залишилось безліч вражень від побачених експонатів. До речі, в музеї відкрилися багато нових залів та експозицій.

Після музею наша група прибула до  торгівельно-розважального центру «Фабрика», де діти мали змогу відпочити у «Джампарку», у якому активно провели залишок екскурсійного часу.

Наша екскурсія була пізнавальною та цікавою, і залишила після себе багато позитивних вражень. Учні були дуже не тільки задоволені екскурсією і ще й гарненько відпочили! Рекомендуємо усім навчальним закладам громади відвідати краєзнавчий музей м. Херсон.

 

                                                    Процун І.В. - керівник  гуртків

                                                    КЗ «Чаплинський селищний будинок

                                                    творчості дітей та юнацтва»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора