День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 14.12.2021 12:43
Кількість переглядів: 1208

14 грудня 2021 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. День встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

У 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції, слалася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

У знак пошани керівництво громади та жителі селища провели урочисте покладання квітів до пам’ятника на честь  вшанування пам’яті про земляків постраждалих в результаті аварії на Чорнобильській АЕС та інших радіаційних катастроф та  низько схилили голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь.

         У КЗ «Чаплинська центральна бібліотека» презентовано книжково-ілюстративну виставку «Чорнобиль – вічний біль… Його героїв не забуде людство».

         Наш святий обов’язок сьогодні пам’ятати тих, хто  врятував світ від масштабної техногенної катастрофи. Серед них і наші земляки, мужні ліквідатори наслідків аварії Чорнобильської трагедії:

         Зінченко Віктор Опанасович,Фурман Віктор Степанович,   Луценко Олександр Васильович, Карпук Людмила Василівна, Лісаков Олександр Олегович, Заверуха Петро Никифирович, Небога  Валерій Анатолійович,Щербина Сергій Вікторович,  Костенко Віктор Тихонович, Поповійчук Василь Іванович, Афанасьєв Микола Іванович.

         Ми щиро вдячні Вам, шановні ліквідатори, всім тим, хто боровся з радіацією  заради  життя майбутніх поколінь. Низький   уклін та міцного Вам здоров’я!

Водночас у житті українців Чорнобиль є і буде незагойною раною. Цей день вкотре нагадує про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано