Україна – серце Європи

Дата: 16.05.2020 13:51
Кількість переглядів: 2429

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

В Україні цей день відзначається з 2003 року у третю неділю травня, відповідно до Указу Президента № 339/2003  від 19 квітня 2003 року. 

Україна – серце Європи. Цей вислів знає кожний, та не кожен замислюється, що він означає. Насамперед Україна є європейською країною не тому, що її територія – центр Європи, а тому що українці сповідують принципи свободи й незалежності, які підтримані багатьма державами.

Європейський шлях – це можливість України розвиватись як незалежній державі. Це можливість жити справедливо. Україна і Європа – це не просто окремі клаптики на Атласі Світу, а друзі, які дійсно мають чим поділитись, над чим спільно працювати, щоб упевнено зустріти завтрашній день.

Щоб показати мешканцям Чаплинської громади, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни працівниками закладів культури проведено флешмоб «Україна – серце Європи». У центрі селища Чаплинка відбулося підняття прапорів України та Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами. Ми – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками піднесемо її культуру, своїми досягненнями прославимо її і впевнено будемо крокувати до Європи.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано