ІЛОВАЙСЬК 2014

Дата: 03.09.2019 14:15
Кількість переглядів: 512

Указом Президента України від 23.08.2019 № 621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» встановлено День Памяті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.

         У Чаплинській громаді також було проведено заходи з ушанування пам’яті захисників України, що загинули під Іловайськом.

Під час заходу ведуча розповіла усім присутнім про ті жахливі події під Іловайськом.

Начальник відділу культури Чаплинської селищної ради Тетяна Василівна Божко закликала усіх не забували про ті страшні події, які відбувалися у недалекому 2014 році, про той жах, який довелося пережити нашим військовим.

Усіх загиблих на Сході України вшанували хвилиною мовчання.

В кінці заходу усі присутні мали змогу переглянути перший український військовий екшн про Іловайську трагедію.       

Фільм режисера Івана Тимченка заснований на реальних подіях. Він чесно розповідає про кривавий серпень 2014-го, коли російські бойовики підло атакували воїнів АТО під Іловайськом на Донбасі. Українці потрапили в нищівне оточення. 29 серпня під час виходу "зеленим коридором" загинули 129 осіб. За останніми даними, загальні втрати українських сил у цих боях можуть сягати 420 бійців.

Приголомшливі героїзм та самопожертва українських воїнів, які зупинили ворогів і здобули в бою докази російського вторгнення та полонених російських солдатів, не повинні залишитися забутими й не мають повторитися знову.

Спасибі вам, хлопці, і вічна пам'ять тим, хто не здався й боровся до кінця, тим, хто в полоні. І тим, хто вийшов із бою і продовжує захищати Україну…

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано