Відбулось засідання ХХХІ сесії Чаплинської селищної ради VІІ скликання

Дата: 11.06.2019 14:37
Кількість переглядів: 1501

 

 

11.06.2019 року о 09 годині у залі засідань Чаплинської селищної ради відбулось засідання ХХХІ сесії ради VІІ скликання.

На засіданні сесїї були присутні 17 депутатів з 26, розглянуто та прийнято багато важливих рішень, необхідних для функціонування громади.

Розглянуто питання та прийнято важливі рішення: про звіт Чаплинської селищної ради щодо виконання селищного бюджету за І квартал 2019 року, про уточнення назви вулиць села Балтазарівка Чаплинського району Херсонської області, про затвердження кошторисної документації за робочим проектом «Капітальний ремонт існуючого дорожнього покриття частини вул. Космонавтів в смт. Чаплинка Чаплинського району Херсонської області», про встановлення місцевих податків та зборів на території Чаплинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, про затвердження Регламенту роботи відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради, про затвердження внесення змін та доповнень до Переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради, про затвердження Графіку роботи відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради, про внесення змін до рішення ХХХІХ сесії селищної ради VІІ скликання від 18 лютого 2019 року №455 «Про затвердження структури відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради», про затвердження та внесення доповнень і змін до селищних Програм на 2019 рік, про внесення змін до рішення ХХV сесії селищної ради VІІ скликання від 14.12.2018 року №410 «Про селищний бюджет на 2019 рік», про надання дозволу комунальному підприємству Чаплинської селищної ради «Відродження-2017» на придбання основних засобів, про оголошення конкурсу на право оренди нерухомого майна, про введення додаткових ставок до структури комунальних закладів Чаплинської селищної ради, про затвердження тексту договору про міжбюджетний трансферт, прийнято ряд рішень, що стосуються земельних питань та інші.

Серед перерахованих прийнято наступні актуальні та у першу чергу важливі рішення:

Затверджено Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків на 2019 рік, якою передбачено кошти на суму 148547,00 гривень та першочергове виділення коштів для проведення капітального ремонту внутрішніх мереж електропостачання будівлі ОСББ «Дружба» вул. Грушевського, 10 в смт. Чаплинка.

На сесії Чаплинською селищною радою виділено для передачі  Чаплинській районній раді міжбюджетного трансферту кошти в сумі 200,00 тисяч гривень (двісті тисяч гривень), а саме: - 150,00 тисяч гривень (сто п’ятдесят тисяч гривень) - на оплату комунальних послуг Чаплинської районної лікарні; - 50,00 тисяч гривень (п’ятдесят тисяч гривень) – на фінансування районної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Чаплинськму районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Чаплинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чаплинської районної ради Херсонської області.

Виділено кошти в сумі 270000,0 грн. комунальній установі Чаплинської селищної ради «Центр соціальних послуг» для виплати медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування – 200000,0 грн. та відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій  -  70000,0 грн. 

Також, Чаплинською селищною радою виділено кошти для передачі міжбюджетного трансферту в сумі 53,015 тисяч гривень (п’ятдесят три тисячі п’ятнадцять гривень) на фінансування програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області на 2017-2021 роки» для оплати навчання студентів, які у подальшому прийдуть працювати до громади.

На сесії прийнято важливе рішення для власників великої рогатої худоби - надано дозвіл Чаплинській селищній раді на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення громадського пасовища, орієнтовною площею 30,0 га., за рахунок земель комунальної власності, розташованих на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області (біля с. Нове) та затверджено Положення про громадське пасовище, яке створюється в адміністративних межах Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області.

Враховуючи необхідність проведення профілактичної роботи по боротьбі з карантинними рослинами, бур’янами, надано дозвіл комунальному підприємству Чаплинської селищної ради «Відродження – 2017» придбати основні засоби, а саме: косилку роторну WiraxZ-069/1, вартістю 30000,0 грн.

На засіданні розглянуто та прийнято рішення щодо виділення коштів 127651,00 гривень для виготовлення проектно-кошторисних документацій для проведення капітальних ремонтів у закладах дошкільної освіти – садочків «Вишенька» та «Струмочок» в смт. Чаплинка, придбання додаткових ліжок для садочка № 1.

Також, на сесії ради прийнято важливі рішення щодо робіт по вуличному освітленню смт. Чаплинка на загальну суму 350000,0 грн. (100000,0 грн. для придбання сіпу (дроту) та фонарів, проведення робіт на суму 250000,0 грн).    

          Розглянуто та прийнято рішення про виділення коштів на загальну суму 450596,0 гривень для шкіл, у тому числі на заробітну плату з нарахуванням логопедам – 188490,0 грн., виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування спортивних майданчиків зі штучним покриттям на Чаплинські школи – 84306,0 грн., проживання та харчування команди «Джура» на обласному етапі військово-патріотичної гри – 10800,0 грн., поточний ремонт бігової доріжки Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа – 120000,0 грн., установка огорожі ОЗ «Чаплинська школа-гімназія» - 117000,0 грн.

         Рішенням сесії ради виділено кошти в сумі 194491,0 грн. на позашкільну освіту: виготовлення проектно-кошторисної документації для інвентаризації земель (КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва») – 9000,0 грн., відряджувальні на команду борців – 5500,0 грн., поточний ремонт стадіону «Освіта» в смт. Чаплинка – 154991,0 грн., придбання газонокосилки на стадіон – 25000,0 грн.

         Також, рішеннями виділено кошти в сумі 40000,0 грн. для придбання баяну комунальному закладу Чаплинської селищної ради «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальної допомоги)», придбання цифрового роялю в сумі 50000,0 грн. для комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська дитяча музична школа».

         Виділено кошти у сумі 910203,0 грн. для придбання стільців у малий зал комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр», для придбання стільців, кабелю, акустичної системи, ноутбука та принтера для Червонополянського сільського будинку культури,  кондиціонерів та капітального ремонту покрівлі приміщення «Центру надання адміністративних послуг» та окремо 151550,0 грн. для придбання майна «ЦНАП».  

         Прийнято рішення про виділення коштів в сумі 200000,0 грн. на проведення ремонту частотного перетворювача для подальшого функціонування водопостачання у селищі Чаплинка, який вийшов з ладу під час негоди (удару блискавки). 

Чаплинська селищна рада  дякує  усім присутнім  депутатам за розуміння та допомогу у вирішенні нагальних питань  діяльності громади !

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано