В Чаплинці пройшли заходи в рамках Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею.

Дата: 12.06.2019 13:44
Кількість переглядів: 623

В Чаплинці пройшли заходи в рамках Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею.

Спеціалісти комунальної установи «Центр соціальних послуг» Чаплинської селищної ради провели акцію «Ні дитячій праці» на базі опорного закладу Чаплинська спеціалізована школа I-III  ступенів.

Всесвітній день боротьби з дитячою працею, який  відзначають  12 червня, започатковано Міжнародною організацією праці, яка бореться з проявами експлуатації дітей на різних рівнях.

Такі види дитячої праці, як виснажлива й надмірно тривала праця дітей у домашньому господарстві, робота у промисловості, в установах та організаціях, яка не відповідає фізичним та розумовим здібностям дітей, шкодить їхньому здоров`ю, заважає навчанню та розвитку дитини, робота у сімейному бізнесі, яка перебуває поза громадським та державним контролем, чим створюються передумови для перетворення такої праці у найгірші форми, робота на вулиці у несприятливих погодних умовах, часто — у несприятливому соціальному оточенні (миття автомашин, вулична торгівля, жебракування тощо), суперечать законодавству нашої держави.

Потрібно враховувати, що не всі види праці шкідливі для дітей. З раннього віку багато дітей допомагають по господарству, виконують окремі доручення дорослих або працюють разом з батьками на власній фермі (ділянці) чи в родинному бізнесі. Підростаючи, вони перебирають на себе певні легкі види праці і навчаються якійсь професії в традиційних галузях господарства. Таким чином, вони засвоюють корисні трудові навички та ставлення до праці, що знадобиться їм як майбутнім працівникам та повноцінним членам суспільства. Легка праця за умови постійного і ретельного моніторингу може стати важливою складовою процесу соціалізації та розвитку дитини, що навчить їх брати на себе відповідальність і відчувати гордість за власні досягнення. Звичайно, така робота повністю не позбавлена ризику, проте не її мають на увазі, коли йдеться про дитячу працю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано