У книги немає канікул!

Дата: 11.06.2019 13:12
Кількість переглядів: 583

    

 Канікули, як зазвичай, розпочинаються з Табору відпочинку! А найкращий відпочинок – це цікаві, повчальні, пізнавальні ігри, які чекають на дітей у дитячому відділі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека».

Першими завітали до бібліотеки учні 2-х класів ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія». Бібліотекар дитячого відділу Людмила Іванівна Шемчук провела з малятами літературні ігри, вікторини та конкурси. Діти з-задоволенням відповідали на різноманітні запитання. Особливо їм сподобалась гра «Відкритий мікрофон». А на закінчення взяли участь у конкурсі «Жива друкарня» та власноруч «надрукували» слово «Бібліотека».

          Читачі бібліотеки – учні перших класів побували на Святі Всезнайок. Діти розгадували кросворди, готували літературні «грінки», взяли участь у конкурсах «Бюро казкових знахідок» та «Казкове ерудит-лото». А по завершенні заходу діти (це стало вже традицією в бібліотеці) мандрували «вулицями» книжкового містечка.

            Після першокласників до бібліотеки завітали учні 2-А та 2-Б класів ОЗ Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів. В бібліотеці стільки цікавих книг та журналів, що кожен мав змогу обрати будь-яке видання по своєму смаку!

          Обласний інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини» - гра, яка не залишає байдужим жодного її учасника. Адже ми повинні знати й вивчати свій рідний край! Учні 4-Б та 4-В класів школи-гімназії  показали чудові знання флори і фауни Херсонської області під час краєзнавчо-пізнавальної експедиції «У пошуках знайомих незнайомців» та збагатили себе новими знаннями з природознавства. В будь-якому конкурсі обов’язково є переможець і цього разу це горде імя виборов Дмитро Гетьман, учень 4-В класу, який дав найбільше правильних відповідей. Друге місце посіла однокласниця  Анна Демарацька з різницею лише у 2 бала. Символічно, що третє місце розділили три дівчинки з 4-Б класу - Анна Фурман, Аліна Бурковська та Галина Лобур, які набрали однакову кількість балів.

         Учні 8-Б класу ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія» (керівник Л.Т.Васик) ознайомилися з пам’ятниками та пам’ятними місцями і топонімікою Херсонщини в ході гри «Херсонські ерудит-мандри», проведеної в рамках інтелектуального турніру. Приємно, що на багато запитань діти давали правильні відповіді і найкращі знання рідного краю – Херсонщини  показали Дмитро Добровольський та Вадим Струмілов. Також бібліотекар розповіла присутнім про трагічну історію виникнення Чаплинки й тернистий шлях, який пройшли перші поселенці, про тих, кому ми завдячуємо нашим квітучим селищем, яким воно є сьогодні.

         Впевнена, що куди б доля не закинула дітей у майбутньому, вони завжди пам’ятатимуть – звідки вони, де їх коріння і що краще рідної землі немає й бути не може!

 

Лідія Бугайова – провідний бібліотекар комунального закладу

 «Чаплинська центральна бібліотека

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано