У Чаплинській громаді відбувся профорієнтаційний захід «Обери свій шлях до успіху»

Дата: 21.05.2019 12:26
Кількість переглядів: 1053

У Чаплинській громаді відбувся профорієнтаційний захід «Обери свій шлях до успіху»


                                                         Успіх не прийде до Вас.

                                                               Ви самі повинні дійти до нього. 

                                                                                       (Марва Коллінз)


         Безумовно, успіх для кожного свій. Для багатьох — це не кінцева мета, а рух до неї, коли сам шлях приносить задоволення та дарує відчуття успіху. Для інших - це визнання і оплески. Власне, для мене, це такий розвиток сили і здібностей, за допомогою яких людина досягає бажаних етапів у своєму житті, організовує відповідним чином свою енергію й зусилля, а також знання та здібності. 

 Про те, як обрати свій особистий шлях до успіху розмрірковували під час профорієнтаційного заходу у Чаплинці. 

17 травня 2019 року на площі 200-річчя Чаплинки, біля «Культурно мистецького центру», Чаплинською районною філією Херсонського обласного центру зайнятості було організовано та проведено комплексний, масовий профорієнтаційний захід «Обери свій шлях до успіху». Це було свято молодості, краси та віри в майбутнє наших дітей та всієї нашої країни.  Його часниками  стали  близько  700  мешканців громади та гостей з інших районів, у тому числі учнівська та студентська молодь, шукачі роботи, роботодавці району  та  представники навчальних закладів.  Захід проведено з метою  профілактики  безробіття серед учнівської молоді та сприяння подоланню безробіття серед мешканців громади. Основним  завданням було: ознайомлення молоді з перспективними напрямками економічного розвитку району, регіонального ринку праці та послугами, що надає служба зайнятості,  орієнтація  учасників на професії, що мають сталий попит на регіональному ринку праці, інформування молоді про професійно-технічні навчальні заклади Херсонщини та спонукання до самопізнання та саморозвитку. А  для тих, хто вже визначився і з професією, і з тим, де її здобувати, хотілось створити цікаве свято  з можливістю поспілкуватись з однолітками.

Весь захід пройшов  у вигляді комплексного поєднання  форматів: для учнівської молоді  організовано майстер – класи та презентації навчальних закладів, для шукачів роботи – презентація роботодавців та ярмарок актуальних та перспективних вакансій, що мають постійний та сезонний характер, для зацікавлених у само зайнятості – семінар з бізнесу.  Доповнили захід яскравістю виступи агітбригад навчальних закладів, які не тільки надали  усім присутнім цікаву  інформацію,   а й  забезпечили  гарний настрій.

Належний рівень організації всього заходу став можливим завдяки  підтримці та сприянню  голови Чаплинської селищної ради Фаустова Олексія Георгійовича,  а  також  роботі  працівників відділу культури Чаплинської селищної ради та КЗ «Чаплинський культурно-мистецький Центр»  Чаплинської селищної ради,  за що керівництво Чаплинської  районної філії  Херсонського обласного центру зайнятості висловлює щиру вдячність.

         Почесними гостями, які відкрили захід та звернулись з найкращими побажаннями до всіх  присутніх були  директор Херсонського обласного центру зайнятості  Єрашов  Євген Олександрович, заступник голови Чаплинської селищної ради Яшний  Олег Миколайович та  керівник апарату Чаплинської районної державної адміністрації  Білоущенко  Наталя Василівна.

Про можливість здобути актуальну на ринку праці професію розповіли 12 навчальних закладів, які розташувались на «Алеї професій». Вони  вражали майстер-класами дорослих і дітей. 

З іншого боку,  на «Алеї вакансій»  бажаючі знайти роботу могли підібрати для себе підходящу вакансію, ознайомитись з можливістю підписання  контракту на службу в Збройних силах України чи Державній прикордонній службі. 

         Ми, як фахівці служби зайнятості, доклали  чимало  зусиль, для того, щоб  весь захід був цікавим та змістовним для різних категорій населення, і дуже приємно було, одразу по закінченню свята, чути слова вдячності від  представників навчальних закладів, роботодавців та гостей.

 Є один крилатий вислів «Хто володіє інформацію – той володіє світом».  Під час заходу присутні мали можливість  цю інформацію  отримати.   Сподіваємося, що вона  стане у нагоді.

 

 Чаплинська районна філія

 Херсонського обласного

 центру зайнятості.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано