У Чаплинській громаді відбувся захід «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до вільного життя», присвячений відзначенню Дня пам`яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 16:29
Кількість переглядів: 676

20 лютого 2019 року, за підтримки голови Чаплинської селищної ради Фаустова О.Г., у малій залі комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбувся захід української звитяги, присвячений Дню вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.                           

 День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Захід підготовлено та проведено працівниками відділу культури, комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський  культурно-мистецький Центр» та комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека».

На заході були присутні заступник Чаплинського селищного голови з гуманітарних питань Яшний О.М., директор КЗ «Чаплинська центральна бібліотека» Жовнерчук А.Л., студенти та педагоги Чаплинського професійно-аграрного ліцею, громадськість. 

Бібліотекарі центральної бібліотеки Ірина Міщенко та Ірина Суханова розповіли присутнім про події  2013-2014 років в Україні. Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті і подальшому розвитку всієї країни. За три місяці - з 21 листопада 2013 року до 20 лютого 2014 року Україна прожила цілу історичну епоху.

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа – частина твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

Серйозне загострення соціально-економічної ситуації, тотальна корупція, згортання демократичних прав і свобод, неможливість розв'язання існуючих проблем законними методами та демократичними процедурами – чинники, які підштовхнули людей до революційних виступів.

Для чого люди вийшли на Майдан?

Що їхні сонні душі розбудило?

Бо хочем Україну ми підняти!

З початку Майдану за офіційними даними загинуло близько 100 протестуючих, поранено більше 2000, серед них двоє – громадяни Польщі, а кілька десятків  осіб зникло безвісти. Загальна кількість постраждалих близько трьох тисяч чоловік. Серед них 136 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки. Небезпека стала очевидною. Із останніх сил боролася молодь від ворога, який розстрілював її на короткій дистанції.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат.  Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну  - власне життя. Серед них і наші хлопці - земляки, які без вагань віддали своє життя за свободу  і  незалежність  України. Ведучі уроку української звитяги зазначили, що українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Українці подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух. На заході демонструвалися відеоматеріали «Небесна Сотня: поіменно», «Події Євромайдану 2013-2014 років»,  фото-слайди  загиблих земляків у зоні АТО.  Учнівська молодь професійно-аграрного ліцею, жителі селища  хвилиною мовчання  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, наших хлопців-земляків - всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України. Бібліотекарі презентували книжково-ілюстративну виставку «Пам’яті Небесної Сотні».

Працівники комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр» Крістіна Іноземцева та Анатолій Павлюк виконали патріотичні пісні «Небесна Сотня», «У нашому серці», «Благослови».

Усі присутні мали можливість переглянути книжкову виставку «Пам`яті Небесної Сотні»/

Урок української звитяги «Їх дух незламний і безсмертний подвиг накреслив шлях до вільного життя»  проведений  з метою вшанування пам’яті  Героїв Небесної Сотні, загиблих героїв-земляків, прищеплення любові до Батьківщини, виховання патріотичної свідомості та розвитку бажання стати гідними громадянами України.

 

 

                                                    Жовнерчук А.Л.,

                                                    Директор КЗ Чаплинської селищної ради

                                                    «Чаплинська центральна бібліотека»

 

 

 

.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано