Подорож до Одеси !

Дата: 23.10.2018 15:20
Кількість переглядів: 643

         У такі гарні, погожі, теплі дні бабиного літа кращим учням закладів загальної середньої освіти Чаплинської селищної ради - гордості  громади - пощастило побувати у славному місті Одеса. Ця поїздка стала можливою завдяки «Програмі національно-патріотичного виховання», яка фінансується Чаплинською селищною радою.

    Своїми враженнями від подорожі поділилися учні Опорного закладу Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів: «Мандрівка була чудовою. Приморське місто радувало туристів погодою і вражало колоритом.
    Дорога до Одеси дала нам час і можливість для неформального спілкування. Ровесники здружилися ще більше. Дехто відкрився для однолітків невідомими раніше рисами характеру.

   Ми відвідали визначні місця цього легендарного міста. Гуляли Дерибасівською та Приморським бульваром, фотографувалися на самій маленькій площі у світі - площі О.Бендера. Любувалися Пасажем та одеськими фонтанами. Захоплювалися експонатами Музея цікавої науки. Усе хотілося спробувати, відчути, поекспериментувати».

Цікавим і незвичним виявився і Музей контрабанди, хоча до того часу усі дуже втомилися, але це не завадило із захватом слухати екскурсовода. Але найцікавішою була екскурсія в одеські катакомби, які розташовані під самим містом та передмістями. Це - грандіозна система підземних каменоломень, частково пов'язаних між собою у вигляді масштабного і дивного лабіринту. Легендарну популярність і всесвітню славу катакомби Одеси набули завдяки абсолютно фантастичним розмірам – їх загальна протяжність оцінюється в 2500 кілометрів, що залишає далеко позаду катакомби таких світових міст, як Париж (500 км) і Рим (300 км). Унікальність екскурсії - у повному відриві від сучасної цивілізації, у реальних відчуттях перебування під землею, у спогляданні фантастичного лабіринту і старовинних каменоломень. У ході екскурсії діти з цікавістю розглядали завали, малюнки на стінах, криниці, партизанські стоянки, затоплені галереї та печери. Школярі були вражені побаченим.

Але яка ж Одеса без моря? Усі з величезним задоволенням гуляли територією морвокзалу. Погода була прекрасна. А море вабило, кликало, манило… Ми зустрічали світанок. Схід сонця над неозорою гладдю моря... Це - незабутньо!

       Перераховувати всі принади цього незвичайного міста можна ще довго. Без перебільшення, колоритне українське місто саме по собі вже є пам'яткою. Хочеться повертатися сюди ще і ще. Спасибі тобі, місто-герой, за ці враження, за ці емоції! І спасибі тим, завдяки кому стала можливою для дітей ця подорож. А це: Чаплинська селищна рада та відділ освіти, молоді та спорту. З нетерпінням чекатимемо нових мандрівок.

 

Завідувач методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради В.Г.Фаустова

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано