У Чаплинській територіальній громаді завершена робота  по підготовці пришкільних таборів відпочинку

Дата: 25.05.2018 13:52
Кількість переглядів: 662

         Відповідно до наказів відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради № 64 від 21.02.2018 року «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року», № 118 від 23.04.2018 року «Про створення комісії з перевірки готовності таборів відпочинку з денним перебуванням», з метою перевірки готовності таборів відпочинку з денним перебуванням дітей до роботи влітку 2018 року створено комісію

у складі: голови комісії – заступника Чаплинського селищного голови Яшного О.М., членів комісії: спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Жолобатої О.О., методиста методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Довбня Т.Г., методиста методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Збризького С.І., в.о. начальника комунальної установи «Фінансово-господарська група із централізованого обслуговування закладів та установ освіти Чапл енської селищної ради Кіналя П.В., головного інспектора Чаплинського районного сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Стремського І.А., начальника Чаплинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Андрєєвої Л.В.

         23 та 24 травня 2018 року комісією здійснено перевірку готовності таборів відпочинку з денним перебуванням дітей Чаплинської громади до роботи влітку 2018 року.  

25 травня 2018 року комісією складено акти про готовність усіх дитячих оздоровчих таборів до роботи влітку 2018 року.  

Згідно дислокації пришкільних таборів відпочинку у Чаплинській громаді відкрито 8 літніх пришкільних таборів відпочинку, де буде відпочивати 632 дітей. Керівники пришкільних таборів отримали акти за формою № 318/о.

У закладах проведені поточні ремонти приміщень, спальні та ігрові кімнати облаштовані згідно вимог чинного законодавства.

Чаплинською селищною радою в повному обсязі було закуплено технологічне обладнання (витяжні шафи, електроплити, електродуховки) та новий кухонний посуд для усіх навчальних та дошкільних навчальних закладів, у тому числі, для пришкільних таборів Чаплинської територіальної громади.

Пришкільні табори укомплектовані медичними працівниками та аптечками першої допомоги. Режими роботи пришкільних таборів, примірні двотижневі меню, перелік постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини погоджені з управлінням Держпродспоживслужби. Також погоджені графіки екскурсій. Харчування дітей забезпечується безпосередньо на власних харчоблоках, тому основна увага зверталась на організацію харчування дітей, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року «Про затвердження норм харчування в навчальних і оздоровчих закладах», постачання харчових продуктів та вжиття необхідних заходів щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та токсикоінфекцій в пришкільних таборах відпочинку.  

Одним з пріоритетних напрямків реалізації державної політики стосовно дітей – є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Відповідні заходи повинні бути спрямовані на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров'я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей.

Відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи до безпечності та якості харчових продуктів» протягом оздоровчого періоду будуть проводитись позапланові перевірки пришкільних таборів  в частині дотримання вимог в сфері санітарного законодавства  та безпечності харчових продуктів з відбором проб води та змивів з технологічного та кухонного обладнання.   

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано