У Чаплинській територіальній громаді відзначено День Європи

Дата: 18.05.2018 15:32
Кількість переглядів: 824

Щороку в травні ми відзначаємо Дні Європи в Україні.  Європа – найцінніша скарбниця досягнень та пам’ятників культури. Європа – це багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів.  Одним із пріоритетів стратегічного розвитку України визнано інтеграцію нашої держави в Європейське співтовариство.

         18 травня 2018 року, на площі 200-річчя Чаплинки, за підтримки Чаплинської селищної ради, відділом культури, комунальним закладом «Культурно-мистецький Центр» та «Чаплинська центральна бібліотека» було проведено захід з відзначення Дня Європи в Україні.

На заході були присутні: заступник селищного голови з гуманітарних питань Олег Миколайович Яшний, голова районної державної адміністрації Олександр Альбертович Бурейко, начальник відділу культури Чаплинської селищної ради Тетяна Василівна Божко.

         На заході звучали Гімн України та Гімн Європейського Союзу, піднято прапори як символ єдності та єдинства.

Звучали українські пісні у виконанні Віти Фаустової та Анатолія Павлюка.

Європейський вибір України зумовлено її геополітичним положенням та спільною історією розвитку європейської культури. Україна бажає стати повноправним мешканцем давньоєвропейського дому, справедливо вважає, що має на це право.

Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами. Ми – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками піднесемо її культуру, своїми досягненнями прославимо її і впевнено будемо крокувати до Європи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано