Чаплинська громада прийняла участь у святі за народними традиціями «Щедрий вечір, добрий вечір»

Дата: 16.01.2018 15:37
Кількість переглядів: 1064

12 січня 2018 року в м. Херсон на площі Свободи відбулось свято за народними традиціями «Щедрий вечір, добрий вечір». Вказаний захід організовано Херсонським обласним Центром народної творчості.

У святі прийняли участь представники Чаплинської територіальної громади – працівники відділу культури Чаплинської селищної ради, комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистцецький Центр» та народний ансамбль народнох пісні «Натхнення» (керівник Анатолій Павлюк).

Свято розпочалося з запального вокального флешмобу, у спільному виконанні народної колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю!».

Відроджуючи українські звичаї, з колядою, щедрівками, привітаннями на площу Свободи до Херсону завітали 10 колядницьких гуртів з Олешківського, Білозерського, Чаплинського, Каховського, Скадовського районів та м. Херсон.

А щоб Щедрий вечір і справді видався щедрим, усіх гостей свята пригощали кутею, узваром, гарячим глінтвейном, пиріжками, пампушками та іншими смаколиками за гарну коляду.
Колективи співали українських народних пісень, колядували та щедрували, засівали, ворожили, грали в ігри, словом з почестями провели Старий рік.

Як це добре, що ми українці не забуваємо свої звичаї і традиції !

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано