У Чаплинській об'єднаній територіальній громаді пройшов прес-тур «Нові громади: взаємодія та співпраця»

Дата: 13.06.2017 21:25
Кількість переглядів: 918

У Чаплинській об»єднаній територіальній громаді

пройшов прес-тур «Нові громади: взаємодія та співпраця»

 

08 червня 2017 року у Чаплинській об»єднаній територіальній громаді пройшов прес-тур «Нові громади: взаємодія та співпраця» для представників засобів масової інформації Херсонщини, організований Херсонським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС (виконавчий директор Оленковська Л.П.).

Зустрічали гостей представники громади та Чаплинської селищної ради – заступник селищного голови з виконавчої роботи Поліщук В.М., заступник селищного голови з гуманітарних питань Яшний О.М., секретар ради Котик І.І., начальник відділу освіти, молоді та спорту Кулик О.Є. 

Розташована на адміністративній межі з Кримом Чаплинська громада сьогодні приймає гостей з різних куточків України та зарубіжжя.  

Журналісти та представники телеканалу «Херсон Плюс» заглибилися в особливості місцевого самоврядування Чаплинської громади. Ім було цікаво дізнатися, як живеться Чаплинській громаді сьогодні і що вдалося зробити за короткий проміжок часу в новому статусі.

Так, у Чаплинську селищну ОТГ увійшло крім селища міського типу Чаплинка, що стало адміністративним центром, 6 сільських рад (16 населених пунктів). Площа території громади 576,508 кв. км. Чисельність населення 17508 чол.

І, хоч як учорашній районний центр Чаплинка має набагато кращі стартові можливості, втім багато доведеться ще зробити для сільських рад, що увійшли в ОТГ, починаючи від доведення до ладу інфраструктурних об’єктів, підняття до належного рівня стану шкіл, медичних закладів, наближення до потреб населення адміністративних послуг тощо. Про це йшлося під час спілкування ЗМІ з керівництвом громади.

Як зазначалося, серед перших напрацювань – перемога в другому етапі проекту «ДОБРЕ». Чаплинська ОТГ стала однією з переможців серед 25 громад-претендентів в Україні на підтримку зазначеного проекту на розвиток громади.

На сьогодні ОТГ взяла на себе всі повноваження та функції, передбачені державою для об’єднаних громад. На 5 років затверджено план соціально-економічного розвитку.

Триває розбудова комунального підприємства «Відродження-2017», котре обслуговуватиме всі населені пункти ОТГ. Для спраглого степового регіону найболючішою проблемою є дефіцит централізованого водопостачання. В окремих селах, як з’ясувалося, вода подається 2 години на тиждень.

Серед планових поточних турбот ОТГ – підготовка навчальних закладів до нового навчального року. На деякі з них чекатимуть поточні ремонти, а в деяких назріла заміна опалювальних котлів та мереж, вікон і дверей.

Серед глобальних першочергових справ і налагодження комунікацій між селами.

Журналістів було проінформовано про створення освітніх округів, опорних шкіл та їх філій. У ході туру було продемонстровано сучасний стан місцевого загальноосвітнього навчального закладу – НВК «Чаплинська школа-гімназія» (директор Смаровоз Л.С.), де їх радо зустрічали хлібом-сіллю педагогічний колектив закладу. Його оснащення та рівень викладання шкільних дисциплін гідно конкурує в області з престижними міськими закладами освіти.

Крім того, журналісти побували в комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» (керівник Вознюк О.О.), де для них представники старшого покоління влаштували по-справжньому святковий концерт, як для дорогих гостей, та провели кабінетами центру.

Також представників ЗМІ запросили на бюджетоутворююче підприємство – Чаплинський маслосирзавод (директор Басманов С.В.), де не лише розповіли про поточну ситуацію на підприємстві, а й влаштували дегустацію продукції – твердих сирів, котрі гідно конкурують на ринку завдяки високій якості продукції та натуральним інгредієнтам.

 

 

Підготовлено за матеріалами

Херсонського регіонального

відділення Асоціації міст України

відео сюжет



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано