Бій під Крутами

Дата: 28.01.2022 14:25
Кількість переглядів: 555

         29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

         З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотекарі комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» та працівники комунального закладу «Чаплиський культурно – мистецький Центр» провели історичну годину «Пам’ятай про Крути».

         На заході презентували книжкову виставку «Крути: подвиг і трагедія України», матеріали якої дають змогу глибше пізнати наше непросте минуле, усвідомити, якою тяжкою кров’ю, ворожою і своєю, полито підвалини нашої незалежності.

         Присутні переглянули відеоролик «День пам’яті героїв Крут». Дійсно, приходиш до висновку, що не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

         Працівниками Магдалинівського сільського Будинку культури для працівників старостату була організована інформаційна хвилина «Пам’ятай про Крути», під час якої до уваги присутніх було оформлено тематичну виставку «Пам’ятаємо героїв Крут».         

         Також переглянули фільм «Бій під Крутами» та поділилися своїми враженнями від побаченого і всіх об’єднала думка про те, що цей день назавжди залишиться в пам’яті світлим днем подвигу та прикладу для нинішніх і майбутніх поколінь, надії і любові до своєї Вітчизни.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано