У ЧАПЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ СЬОМУ РІЧНИЦЮ З ДНЯ СТВОРЕННЯ 90-го ОКРЕМОГО АЕРОМОБІЛЬНОГО БАТАЛЬЙОНУ ІМ.ГЕРОЯ УКРАЇНИ СТАРШОГО ЛЕЙТЕНАНТА ІВАНА ЗУБКОВА

Дата: 16.09.2021 20:17
Кількість переглядів: 819

У комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» 16 вересня 2021року відзначили визначну подію в житті підрозділу, це день створення  90-го окремого аеромобільного батальйону. Чимало випробувань випало на долю батальйону… та й чимало зусиль було докладено задля його становлення. Проте, оглядаючись у минуле, можна з гордістю стверджувати, що за ці сім років він став невід`ємною складовою як 81 бригади, так і Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, в цілому.

За плечами батальйону стоїть чимало визначних подій, зокрема участі у бойових діях по захисту Донецького аеропорту, населених пунктів Водяне,  Піски,  Опитне,  Авдіївської промзони,  Світлодарської дуги, селища Тарамчук, с. Чермалик Донецької обл. с. Широке, м. Щастя Луганської області.

І навіть в цей святковий день  наші  військовослужбовці  виконують бойове завдання  по охороні південних рубежів нашої  Держави поблизу тимчасово окупованої адміністративної території республіки Крим . Особовий склад батальйону вже сім  років безперервно стоїть на захисті незалежності нашої Держави.

Із словами привітання і нагородженням звернулися до військовослужбовців командир  Угруповання військ «ПІВДЕНЬ» генерал – майор  Ігор Танцюра,   начальник ситуаційного центру штабу командування дисантно-штурмових військ - полковник Василь Суровнєв, заступник  командира  81 окремої аеромобільної бригади – підполковник Олександр Бабенко та командир 90 окремого аеромобільного батальйону ім. Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова – капітан Руслан Маришев.       

Усіх військових і присутніх привітав гурт «Бойовий акорд», Гімн Угрупування військ Південь.

Хвилиною мовчання згадали тих, хто прийняв на себе перший і найпотужніший удар агрессора, хто сплатив за це найвищу ціну – власне життя.

Усіх військовослужбовців та присутніх привітав творчий колектив Чаплинського культурно-мистецького Центру запальними, яскравими піснями та танцями.

 Наш з вами святий обов’язок – продовжити справу, за яку загинули патріоти, працювати на благо України та її народу так, як вони захищали Батьківщину, самовіддано і натхненно. В ім’я пам’яті про загиблих героїв ми маємо  зробити наш край таким, яким вони бачили у своїх мріях, - квітучим, багатим, благополучним.  

Шановні офіцери, сержанти та солдати вітаємо Вас зі святом! Бажаємо успіхів, удачі та натхнення! Пам`ятайте! Що саме Вашими руками будується майбутнє нашої держави.

 

Крістіна Іноземцева

завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої 

діяльності КЗ «Культурно – мистецький Центр».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано