ДЕНЬ СПРОТИВУ ОКУПАЦІЇ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ ТА МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Дата: 26.02.2021 15:45
Кількість переглядів: 1068

О, Криме рідний, незабутий

в чужих кайданах нині скутий

вдихни надію у вітрила,

що буде вільна Україна.

Ти повертайся, як перлина

гуашшю писана картина

нехай поки що в тихім сні,

як юні спогади мої.

День, 26 лютого, увійшов в історію України як День супротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Цього дня у 2014 році кримські татари вийшли на мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Рівно 7 років тому, в м.Сімферополі відбувся масовий мітинг кримських татар на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Участь у ньому взяло майже 12 тисяч людей.

З метою вшанування мужності та героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, у відстоюванні територіальної цілісності України, на базі комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр» проведено захід до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. На якому присутнім було продемонстровано уривок документального тематичного кінофільму, а викладач Чаплинської музичної школи Пуздря Ілля порадував неймовірною грою на гітарі з музичною композицією «Моєму другові» (ав.Арсен Асанов). Працівниками комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» підготовлено та представлено тематичну літературну виставку.

Ми віримо, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, бо ми одна країна та один народ.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора