АФГАНІСТАН-ТО БІЛЬ І СМУТОК, ЧИЄСЬ ОБІРВАНЕ ЖИТТЯ

Дата: 15.02.2021 16:47
Кількість переглядів: 686

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого району.

Тож, 15 лютого, у Чаплинській громаді відбувся захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення радянських  військ з Республіки Афганістан.

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках»: Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Єфіопії та інших країнах світу.

Голова Чаплинської селищної ради Олексії Георгійович Фаустов,   голова Ради Чаплинської районної організації Української спілки ветеранів  Афганістану  Лівінський  Валерій Вікторович нагородили воїнів-     інтернаціоналістів медалями української спілки ветеранів Афганістану:

  •  за звитягу Петровича Сергія Григоровича,
  • медаллю за громадянську мужність  Андрусяка Федора Дмитровича,
  •  та медаллю за вірність і терпіння Мироненко Лідію Федорівну.

Також були нагороджені почесною грамотою української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) за героїзм і мужність проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав - Волков Іван Миколайович та Дементьєв Віктор Іванович.

Подякою за мужність і відвагу при виконанні військового обов’язку та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначили Мисника Григорія Васильовича та Піголя Володимира Васильовича.

Подякою голови Чаплинської селищної ради за підтримку воїнів-інтернаціоналістів, активну життєву позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначили директора комунальної установи Чаплинської селищної ради «Центр соціальних послуг» Ращупкіну Альону Миколаївну.

Продовжував вітати та нагороджувати майор Геннадій Юхимович Куць - військовий комісар Чаплинського військового комісаріату Чаплинського району грамотою за зразкове виконання військового обов’язку, вірність військовій присязі, виявлену мужність, самовідданість і стійкість під час проходження військової служби та з нагоди  32-ї річниці виведення військового контингенту з території республіки Афганістан молодшого сержанта запасу -Дрозда Юрія Володимировича, молодшого сержанта запасу Слав Миколу Федоровича, рядового Шукрієва Комала Рахмановича та рядового Вітюка  Юрія Івановича.

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього.

Подякували матерям, які не дочекались своїх любих синів з тієї страшної війни - Мироненко Лідії Федорівні,  Вишневській Валентині Григорівні, Колосовській Вірі Іванівні та Шевченко Людмилі Трохимівні.

Захід доповнився проникливими номерами у виконанні: народного оркестру духової музики «Таврійські сурми» (кер.І.Іваськів), музичної композиції «Сходи в небо» Лідії Шумельчук,  чоловічого гурту «Чаплинські мотиви» (кер.А.Павлюк), вокального ансамблю «Мелодія» (кер.Ф.Яковенко), Крістіни Іноземцевої, Віти Фаустової, зразкового ансамблю танцю «Капітошка» (кер.В.Магдалюк), студії сучасного танцю «Азарт» (кер.Л.Нірода), групи сучасного танцю «Світло» (кер.Ю.Біщук) та хореографічного колективу «Аура» (кер.Т.Вакулко та А.Мироненко).

Захід провели Ірина Мілейко та Олег Назаренко.

У фойє закладу всі присутні мали змогу відвідати виставку книг та фотографій під назвою «Війна відгриміла та память жива», підготовлену працівниками комунальних закладів «Чаплинська центральна бібліотека» та «Чаплинський культурно-мистецький Центр». 

В рамках даного заходу було проведено ходу до пам’ятного знаку воїнів – інтернаціоналістів, що знаходиться у Молодіжному парку, де відбулася панахида за участі отця протоієрея Миколая та покладання квітів.

Працівники Магдалинівського сільського Будинку культури підготували відео-презентацію-вітання для учасників бойових дій на територіях інших держав  своєї громади в соціальній мережі «Фейсбук» на сторінці Магдалинівського СБК. Спільно  з старостою Магдалинівського старостинського округу та учнями Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа відвідали воїнів-афганців, привітали зі святом, подарували квіти, обереги і висловили глибоку шану та повагу їх мужності та героїзму при виконанні інтернаціонального обов’язку.

Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать i досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловіків i батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Шановні воїни-інтернаціоналісти, низький уклін і щирі побажання здоров?я, добробуту і довголіття ветеранам війн, учасникам сьогоднішніх військових дій! Мирної України нам усім, злагоди та щасливого майбутнього! Хай міцніє і процвітає наша держава, бо ми – непереможні!

Крістіна Іноземцева

                  завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

діяльності комунального закладу

«Чаплинський культурно – мистецький Центр»

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано