У Чаплинській громаді відзначили 77-у річницю визволення населених пунктів громади від нациських загарбників та 76-у річницю вигнання нацистів з України

Дата: 30.10.2020 09:22
Кількість переглядів: 1204

28 жовтня 2020 року виповнилася 76-а річниця вигнання нацистів України.

Відповідно до підпункту 1 пункту 1 статті 2 Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945  років» однією з основних форм увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років є відзначення вигнання нацистів з України.

Не менш важливим днем для нашої громади є 30 жовтня, адже в цей день ми відзначаємо 77-у річницю визволення населених пунктів нашої громади від нациських загарбників.

У Чаплинській громаді за підтримки селищного голови проведено церемонії покладання квітів до памятників загиблим воїнам-односельчанам.

На фронтах Другої світової війни проти нацистських загарбників билися 789 жителів Чаплинки, 419 з них загинули. За виявлений героїзм на фронтах війни 652 людини райцентру було нагороджено орденами і медалями.

Звільнення населених пунктів Чаплинської громади розпочалося 30 жовтня 1943 року, цього дня було звільнено село Першоконстантинівку, 31 жовтня Чаплинку, Андріївку, Магдалинівку, 01 листопада Кучерявоволодимирівку, Червону Поляну та 02 листопада Балтазарівку, Скадовку та Чорну Долину.

У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

Нове покоління гідно продовжує справу своїх дідів, наші військові боронять рідну землю на сході держави. І переможці нацизму, і нинішні герої війни боролись і борються за єдину та цілісну Україну.

На жаль, вже шостий рік триває війна на сході України. Наш народ, знову, виборює право бути незалежною державою та панувати на своїй землі. Нас, неодмінно, чекає перемога!

І пам’ятаймо – Ніхто не забутий! Ніщо не забуто!


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано