ГЕРОЇ  НЕ ВМИРАЮТЬ!

Дата: 29.08.2020 18:40
Кількість переглядів: 658

Сьогодні 29 серпня 2020 року у комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбувся захід до Дня вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І тому, на заході, вручили військовим символ пам’яті захисників України -  «Соняхи пам’яті», і тим самим продемонструвати свою шану та повагу.

Із словами вдячності до військовослужбовців звернувся заступник голови Чаплинської селищної ради Олег Миколайович Яшний – «ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів…»

Підполковник Генадій Юхимович Куць - військовий комісар Чаплинської районної військового комісаріату, висловив подяку за службу та вірність Україні.

З початку антитерористичної операції на Сході України загинуло чимало бійців і продовжують гинути за свободу і незалежність держави. Ми доземно вклоняємося перед пам’яттю наших захисників, які, не вагаючись, пішли на Схід.

Вічною раною на серці кожного українця буде   пам’ять про кожного загиблого військовослужбовця. Хвилиною мовчання вшанували усіх хто загинув за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Натхненні благородним покликом відстояти рідну землю у битві з ворогом, глибоко усвідомлюємо неоціненний подвиг наших співвітчизників. Серед них чимало зовсім молодих хлопців, які тільки почали доросле життя і чий патріотичний вибір став  героїчним служінням Батьківщині. Так своїми спогадами поділився з присутніми лейтенант Леонід Олександрович, який з перших днів війни боронить нашу країну,  який бачив  на власні очі, як гинули його побратими і який і зараз захищає рідну землю.

До військовослужбовців звернулося молоде покоління із словами подяки за можливість мріяти, навчатися, будувати плани на майбутнє і побажали захисникам бути сильними сміливими і перемогти ворога та повернутися додому.

Захід         пам’яті супроводжувався тематичними піснями у виконанні: Крістіни Іноземцевої, Анатолія Павлюка та хореографічним номером у виконанні зразкового ансамблю танцю «Капітошка» (кер.В.Магдалюк, балетмейстер Ю.Біщук) .

Працівники комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» організували тематичну книжкову виставку «Герої третього тисячоліття».

 Шановні чаплинці та гості! Наш з вами святий обов’язок – продовжити справу, за яку загинули патріоти, працювати на благо України та її народу так, як вони захищали Вітчизну, самовіддано і натхненно. В ім’я пам’яті про загиблих героїв ми маємо  зробити наш край таким, яким вони бачили у своїх мріях, - квітучим, багатим, благополучним. 

Герої не вмирають!

 

Крістіна Іноземцева

                  завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

діяльності комунального закладу

«Чаплинський культурно – мистецький Центр»

                                                                                                                                                                



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано