ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських інтересів при обговоренні проекту містобудівної документації  “Детальний план території (ДПТ) внутрішньогосподарського тепличного комплексу на земельній ділянці площею 17.4га. за

Дата: 30.06.2020 10:03
Кількість переглядів: 943

смт. Чаплинка                                                                                 30 червня 2020 року

 

ПРОТОКОЛ

громадських слухань щодо розгляду та врахування громадських

інтересів при обговоренні проекту містобудівної документації 

Детальний план території (ДПТ) внутрішньогосподарського тепличного комплексу на земельній ділянці площею 17.4га. за межами населених пунктів на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області.

                                                                                                                                            

Місце проведення - приміщення  селищної ради  за адресою:

75200, Херсонська обл., Чаплинський р-н, смт. Чаплинка, вул. Паркова, буд. 40

 

ПРИСУТНІ:

 

Для участі у громадських слуханнях прибуло  7 громадян.

 

Запрошені:

- представник замовника: -  головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства Чаплинської районної державної адміністрації Плавущенко Людмила;

- представник Чаплинської   селищної ради : - заступник селищного голови Поліщук Вадим;

-    представники інвестора: - керівник проектів “ФГ “Інтегровані агросистеми”  Пипко Олександр та Буренко Георгій.

 

Головний архітектор проекту: -  Кокітко Євген.

 

Всього присутніх:    12 громадян.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1   Про обрання голови та секретаря громадських слухань.

2.  Про затвердження порядку денного  та регламенту громадських слухань.

3. Про обговорення проекту містобудівної документації: - Детального плану території (ДПТ) внутрішньогосподарського тепличного комплексу на земельній ділянці площею 17.4га. за межами населених пунктів на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області.

4. Підбиття підсумків громадських слухань з урахуванням пропозицій і зауважень громадськості.

 

Слухали:

 

        1. Про обрання голови та секретаря громадських слухань.

 

ВИСТУПИЛИ:

По першому питанню від селищної ради виступила начальник відділу містобудування, архітектури,  житлово-комунального господарства, комунального майна, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту - головний архітектор Чаплинської селищної ради Кузнецова Є., яка зазначила, що відповідно до ст. 13 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21.05.1997 № 280/97-ВР, ст. 21 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” від 17.02.2011 № 3038-VI, постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011р. № 555 “Про затвердження порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні” проводяться громадські слухання з обговорення проекту містобудівної документації - Детального плану територіїоголошення про проведення яких було оприлюднене на сторінках друкованого  районного видання “Голос Таврії”   №20 (10484) від 28 травня 2020 року та повторно “Голос Таврії”   №22 (10486) від 11 червня 2020 року.

Для роботи громадських слухань, ведення протоколу та підрахунку голосів необхідно обрати голову та секретаря громадських слухань.

          Кузнецова Єлізавета, запропонувала свою кандидатуру для обрання головою громадських слухань.

             

ГОЛОСУВАЛИ:

За - 11

Проти - 0

Утримались -

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Обрати головою громадських слухань - начальника відділу містобудування, архітектури,  житлово-комунального господарства, комунального майна, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту - головний архітектор Чаплинської селищної ради Кузнецову Єлізавету.

2. Обрати  секретаріат громадського обговорення (слухань): Ващенко Наталя., Пуляєва Лілія.

3. Обрати лічильну комісію: Греул Юлія, Назаренко Олег.

 

  1. Про затвердження порядку денного та регламенту громадських слухань.

Голова громадських слухань, запропонувала винести на порядок денний громадських слухань питання щодо обговорення проекту містобудівної документації,  підбиття підсумків громадських слухань з урахуванням пропозицій і зауважень громадськості, та затвердити такий регламент громадських слухань:

 

1.Презентація проекту містобудівної документації:  “Детальний план території (ДПТ) внутрішньогосподарського тепличного комплексу на земельній ділянці площею 17.4га. за межами населених пунктів на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області”,  доповідач: Головний архітектор проекту - Кокітко Є. - до 5 хв.

2 Запитання   учасників громадських слухань, запрошених осіб та відповіді на них  - до 5  хв на кожного.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

За - 11

Проти - 0

Утримались -

 

УХВАЛИЛИ:   Затвердити запропонований головою громадських слухань  порядок денний та регламент громадських слухань.

 

      3.ВИСТУПИЛИ:

          Головний архітектор проекту  Кокітко Євген,   представив проект містобудівної документації Детальний план території (ДПТ) внутрішньогосподарського тепличного комплексу на земельній ділянці площею 17.4га. за межами населених пунктів на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області”,  розроблений  на підставі розпорядження Чаплинської райдержадміністрації від 29.04.2020р. № 91 “Про надання дозволу на розробку детального плану території за межами населених пунктів на адміністративній території Чаплинської селищної ради”, завдання на проектування, вихідних даних, в межах вимог діючих нормативних документів у галузі містобудування.  ДПТ розроблено ФОП КОКІТКО, замовник  проекту -  Чаплинська районна державна адміністрація.

 

Метою виготовлення детального плану території є – визначення виду цільового використання території, обґрунтування потреб формування нових земельних ділянок, визначення планувальних  обмежень для забудови.

 

На основі   сформованої містобудівної ситуації та наявної містобудівної документації проектом передбачається:

 - визначення конфігурації та відповідного  функціонального призначення земельних ділянок для будівництва, реконструкції, господарської  діяльності;

- визначення оптимального архітектурно-планувального рішення ;

- встановлення планувальних обмежень;

- організація транспортного і пішохідного руху.

 

Проектом  опрацьовано планувальне рішення забудови даної території  на розрахунковий термін реалізації  ДПТ 5 років. Територія опрацювання проекту 25,0 га.

Проектована територія тепличного підприємства суміжна до   селища, запланована для сільськогосподарського використання - створення тепличного господарства для вирощування саджанців томатів. Основні будівлі  - теплиці з допоміжними будівлями та спорудами. Забудова регулярна, технологічна, одноповерхова з мережею внутрішньогосподарських проїздів.

Наявними планувальними обмеженнями є межі відведених земельних ділянок, СЗЗ підприємства ФГ “ІНТЕГРОВАНІ АГРОСИСТЕМИ” - 50 м. , СЗЗ птахофабрики – 300 м, охоронна зона злітно-посадкової смуги аеродрому - 40 м - для ЗПС класу Е.

           Проектом встановлюються додаткові планувальні обмеження – СЗЗ тепличного комплексу – 50 м (мінімальний для виробничих підприємств). Тепличний комбінат буде задіяний в спільному технологічному процесі з суміжним переробним підприємством ФГ “ІНТЕГРОВАНІ АГРОСИСТЕМИ”, яке знаходиться з північно-східної сторони в межах селища.

Відповідно до завдання замовника, проектна територія потребує об’єднання земельних ділянок та зміни виду використання в межах існуючого сільськогосподарського призначення – А-01.02 - Для ведення фермерського господарства.

Проектом не передбачено розміщення на території ДПТ об’єктів, що можуть здійснювати негативний екологічний вплив на умови життєдіяльності населення та сільськогосподарського виробництва на суміжних територіях.  Найбільш ймовірними наслідками впливу реалізації даного проекту на довкілля та на здоров'я населення є викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря на етапі будівництва та експлуатації. Утворення будівельних відходів при будівництві та органічних відходів при експлуатації об'єкта. Досвід експлуатації подібних об'єктів дає змогу відмітити  прогнозованість та керованість наслідків діяльності на довкілля, в тому числі здоров'я населення та працівників об'єкту.

 

Головуюча Кузнецова Є. повідомила, що у період з 28 травня 2020 року 2020р. по 29 червня 2020р., відповідно до вимог чинного законодавства приймались письмові пропозиції (зауваження) громадськості стосовного вказаного детального плану території.

 

Письмових зауважень та пропозицій громадськості щодо внесення змін до вищевказаного детального плану території не зареєстровано.

 

         Голова слухань  поставила запитання, чи буде збільшено інтенсивність руху

Фото без опису

1. Схема розташування  C

2. План існуючого використання C

3. Проектний план С

4. Схема планувальних обмежень  C

5. Схема руху транспорту  C

6. Схема ІТЗ ЦО C

Чаплинка ПЗ C



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано