Працівники закладів культури Чаплинської громади долучилися до святкування Дня вишиванки!

Дата: 21.05.2020 08:12
Кількість переглядів: 1134

 

Зроби: вдягнись з самого ранку,
Як небо пахне ще зірками,
Ти в українську вишиванку,
Живими шитими шовками.

Люби свою сорочку шиту,
В ній України вся родина.
Легенду бережи нажиту,
Вона – як життєдайна днина!

 

День вишиванки – свято єднання!

Сьогодні вся країна відзначає одне з найсамобутніших свят української культури – День вишиванки. Традиційно, цього дня всі охочі приходять на роботу або навчання в українській вишитій сорочці.

Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою, є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Цього року, зважаючи на карантинні умови, працівники закладів культури та майстри народного мистецтва Чаплинської громади долучилися до святкування Дня вишиванки дистанційно. Вдягнувши гарну вишиту сорочку всі залюбки фотографувалися на подвірях разом із родиною та поряд з вишитими роботами.

Працівники комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» та бібліотек-філій підготували відео-презентацію «З Днем вишиванки, моя Україно!»

Висловлюємо щиру подяку директорам та працівникам закладів культури, майстриням народного мистецтва за участь у святкуванні. Бажаємо Вам міцного здоровя, гарного настрою та творчого натхнення.

Ірина Мілейко,

фахівець відділу культури

Чаплинської селищної ради


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано