У Чаплинській громаді на базі комунального закладу Чаплинської селищної ради  «Чаплинська центральна бібліотека» відбувся Тиждень молодіжної книги

Дата: 03.05.2019 14:38
Кількість переглядів: 648

 

З метою популяризації читання в молодіжному середовищі та створення позитивного іміджу бібліотеки з 17 по 23 квітня 2019 року пройшов Тиждень молодіжної книги під девізом «Обери свій жанр!».

 Відкриттям Тижня став перший день - флеш-моб «Книга там, де молодь!», який проходив у парковій зоні селища, із захопленням для молоді, якій набридли звичні розваги і вони розуміють, що читання – це як подорож, тільки тобі не потрібно ні валізи, ні великих коштів, обираєш книгу і вирушаєш у мандри, де отримаєш нові знання та ідеї, розшириш горизонти свого інтелекту та фантазії, відпочинеш врешті-решт.

У період проведення Тижня набула нового відтінку наочна популяризація книги, на абонементі комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» діяла виставка-пропозиція «Хочеш досягти більшого – читай!», яка викликала зацікавлення і жвавий інтерес до книг молодих користувачів бібліотеки, книга є унікальним засобом самовираження, просвіти і комунікації.

За наявності доступу до інтернет-ресурсів в читальній залі комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» на другий день була організована веб-експедиція «Розшукується модна книга», де молодь розшукувала в інтернеті книги, та мала змогу дізнатись, що в сучасну українську літературу увійшло нове покоління письменників, які пишуть про молодь і для молоді, багато гідних перекладів творів світової літератури, саме на них вони сфокусували свою увагу.

Третій день тижня молодіжної книги розпочався літературним подіумом «Фантастичний зорепад Дяченків». На імпровізованому подіумі, а саме в парковій зоні селища, молодь представляла прекрасні книги Марини та Сергія Дяченків та ділилась своїми враженнями від прочитаного. Продовжився день переглядом фільму в читальній залі «Він – дракон» знятий за мотивами повісті «Ритуал». Саме завдяки книзі прекрасного дуету було отримано світову популярність і низку різноманітних нагород.

Четвертий день на абонементі комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» у дружній атмосфері відбулося історичне занурення «Світові та українські романи XX ст.». Під час «занурення» читачі могли зрозуміти, що головними структурними елементами роману є розповідь та творений нею уявний світ у просторі й часі, населений персонажами, наповнений подіями, укладеними в сюжет, у якому глибоко розкривається історія формування характерів багатьох персонажів.

Протягом Тижня бібліотекарі намагалися через масові заходи ще раз довести молоді, що читання доставляє естетичну насолоду, спілкування з книгою розкриває широкі горизонти перед людиною, сприяє саморозвитку особистості, читання повинно стати культурною звичкою, радісним заняттям, і нехай книга стане справжнім другом і порадником!

 

Ірина Міщенко – бібліотекар юнацької кафедри

 комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано