Не обпалити янголу крила

Дата: 19.04.2019 11:07
Кількість переглядів: 616

17 квітня 2019 року у приміщенні комунального закладу «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» в процесі реалізації проекту «Не обпалити янголу крила. Створення хореографічної студії для дітей з особливими потребами» відбулося засідання круглого столу «Ефективність соціалізації дітей з особливими освітніми потребами у суспільстві». Здійснення даного проекту стало можливим завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду в рамках проекту DOBRE.

На засіданні були присутні: О.Яшний - заступник голови Чаплинської селищної ради з гуманітарних питань, О.Кулик – начальник відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради, В.Фаустова - завідувач методичного центру відділу освіти, молоді  та спорту Чаплинської селищної ради, Є.Білик – представник Національнго демократичного інституту, А.Дмитерко – голова громадської організації «Чисте серце», Т.Клімова  - директор КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва», психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти, керівники гуртків закладів позашкільної освіти, представники Центру соціальних служб Чаплинської селищної ради, батьки. 

Під час засідання відбулася презентація проекту, були обговорені шляхи та етапи його реалізації. Учасники круглого столу зійшлися на думці, що заняття у хореографічній студії сприятимуть отриманню дітьми навиків комунікації, звільненню від стереотипів,  покращенню фізичної форми дітей та їх орієнтації у просторі, розвитку впевненості у собі, підвищенню рівня самосвідомості та самоорганізації, активізації життєвої позиції самих дітей через заняття хореографією. Присутні звернули увагу на важливість впливу процесу активізації громадянської позиції батьків дітей з особливими потребами (особливо мам) на прискорення соціалізації самих дітей. 

Під час впровадження проекту будуть створені відповідні умови для занять у хореографічній студії, сформована група дітей з особливими освітніми потребами та організовані заняття з хореографії.

Проект реалізовуватиметься протягом квітня-червня 2019 року на базі комунального закладу «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва».  

Сподіватимемося, що ця ініціатива приверне увагу громадськості до необхідності вирішення таких актуальних проблем на рівні закладів освіти, селища, громади та регіону, сприятиме активізації волонтерського руху у цьому напрямку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано