Учителю, тобі вклоняюся доземно!

Дата: 08.10.2018 16:48
Кількість переглядів: 1065

Якщо люди самі не вміють літати, нехай навчать літати своїх дітей. Літати високо, далеко, красиво. І настане час, коли діти розкриють крила і полетять. Нехай дорослі просто підуть за дітьми, щоб оберігати їх від падіння. І тоді вийде, що вони теж летять…

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. Його по праву можна вважати всенародним. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День учителя, день, коли школи і садочки майорять осінніми квітами і світяться посмішками вихованців та педагогів. Адже все у цьому житті починається з хорошого вчителя.  Бо це - людина, яка плекає розумне, успішне і виховане покоління. А значить, будує майбутнє своєї держави.

День Вчителя - це день дитинства і юності, день любові і надії, досвіду і майстерності.

Достигла осінь на медах.

Прозорі павутинки літа.

Іде по сонячних світах

Через Країну Знань Учитель.

Вклоніться, люди, вчителю своєму –

Володареві слова і пера.

Крізь біль і радість, роздуми і втому

Любов його безсмертна проросла.

       Яскраве свято Дня працівників освіти відбулося і у Чаплинській об’єднаній територіальній громаді. Учасників дійства зустріла по-святковому вбрана зала комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр». Радували око різнокольорові повітряні кульки, вітальні листівки та яскраві букети квітів. І у цьому храмі мистецтв вшановували усіх, хто працює в освітянській галузі: вчителів, вихователів, тренерів, керівників гуртків, технічних працівників, завідувачів господарством, кухарів, бухгалтерів, медичних сестер, бібліотекарів, ветеранів педагогічної праці.

Зі словами вітань та найкращих побажань до присутніх звернулися заступник голови Чаплинської селищної ради О.М.Яшний, очільник великої шкільної родини, начальник відділу освіти, молоді та спорту  Чаплинської селищної ради О.Є.Кулик, голова Чаплинської районної державної адміністрації О.А.Бурейко, голова райкому профспілки працівників освіти Є.С.Поляков: «Вам довірили найцінніше – дітей. Ви любите їх і навчаєте необхідних знань. Ваша професія нелегка, але в ній все ваше життя і щастя. Ви – світлі й талановиті люди. Ваша мудрість і знання –запорука успішного виховання наших дітей. Хай добро, яким ви огортаєте серця учнів, повернеться до вас сторицею».

Зі сцени лунали душевні пісні, розгорталися яскраві дійства про складну, але водночас таку необхідну та благородну вчительську працю. Розмаїття музичних, танцювальних та театралізованих номерів дозволило створити неповторність святкового настрою та гарних емоцій. Школярі висловлювали педагогам свою щиру вдячність за знання і турботу. Адже ця професія поєднала в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і суворість.  Цю працю неймовірно складно оцінити, їй просто немає ціни! Але за неї можна дякувати людям, які стільки сил вкладають у свою справу.

За сумлінну плідну працю у системі освіти, педагогічну майстерність, інноваційний перетворюючий пошук і відданість своїй справі, підготовку учнів до Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, Міжнародних мовно-літературних конкурсів, за роботу у дистанційній школі «Обдарованість», перемогу у професійних конкурсах та з нагоди святкування Дня працівників освіти багато наших колег було нагороджено Почесними грамотами Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації, Почесними грамотами  голови Чаплинської селищної ради, грамотами начальника відділу освіти, молоді та спорту, подяками та цінними подарунками. Голів та членів ряду первинних профспілкових організацій було нагороджено грамотами ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та обласного комітету профспілкової організації працівників освіти і науки України.

Працювати на вчительську ниву не приходять випадкові або слабкі духом люди. Цю стежку обирають справжні знавці своєї справи.  І саме такі педагоги працюють у школах, дитячих садочках і позашкільних закладах Чаплинської селищної ради. 

Велике щастя мати вчителя доброго, щирого, який навчає бути Людиною. Велике щастя мати мудрого, талановитого наставника, який уміло передає свої знання та вміння. А найбільше щастя для вчителя – бачити у своїх учнях продовження себе. Приємно, дорогі наші наставники, ветерани педагогічної праці, що сивина на скронях не стерла усмішки з ваших облич, не вбила жагу до життя. Раділи щасливій зустрічі ваші вихованці, хто пішов тією ж дорогою і продовжив вашу нелегку справу. Талант служити людям, помножений на щиру синівську любов до землі, на величезне бажання робити оточуючим добро, став запорукою вашого життєвого успіху. Вам вірять, до вашої думки прислухаються, вас поважають і люблять.

Спасибі й усім тим, хто створив таку теплу атмосферу свята: учням, педагогам, працівникам комунального закладу «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва», відділу культури Чаплинської селищної ради та комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр», комунального закладу «Чаплинська дитяча музична школа», а також найактивнішим спонсорам: Богдан О.С., Куцаку М.Т., Вірченку В.В., Грибаковій Н.М. та райкому профспілки працівників освіти Чаплинського району.

        Ще Сократ говорив про те, що істинне знання не можна вкласти у свідомість учня ззовні, воно повинне вирости з глибин його особистості і за допомогою учителя вийти у світ. Професія педагога є невдячною і потрібно мати велике терпіння та силу волі, щоб кожного року з високо піднятою головою іти на зустріч новим дітям.

Дорогі колеги! Вклоняюся вам доземно за високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі. Щиросердно бажаю міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги! Впевненості та бадьорості, здоров’я та натхнення, поваги та любові, вдачі та успіху вам. Нехай кожен день буде добрим та веселим, цікавим та яскравим, нехай кожен учень радує вас своїми досягненнями, нехай кожна близька людина дарує вам гармонію та щастя.

          За любов до рідної землі, спасибі, дорогі учителі!

Із безлічі професій на Землі,

Які вже є, яких ще будуть вчити, -

Є головна, як віщий, сущий хліб,

І назва цій професії – Учитель!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора