У Чаплинській громаді вшанували пам’ять жертв голодомору

Дата: 25.11.2017 16:02
Кількість переглядів: 1028

         Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу, таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі – України. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Йшли в могилу найкращі, несли найкоштовніше, що є в нації – гени розуму, здоров’я, гени досконалості фізичної й духовної, гени милосердя, справедливості, людяності й відваги, всіх  людських чеснот і талантів.

         День пам’ті жертв голодоморів в Україні. Сумний день. Скорботний. Для історії нації — знаковий.

        У цей день в Чаплинці пройшли скорботною ходою керівництво громади, представники підприємств, установ, організацій, студенти Чаплинського професійно-аграрного ліцею та учні шкіл до пам’ятного знака «Жертвам голодомору», де відбувалася жалобна церемонія – мітинг-реквієм «Запали свічку пам’яті».

Ведучі Каріна Кондратюк та Аня Луценко вели мітинг-реквієм, зачитали спогади про голодомор жителів Чаплинки, оголошували загальнонаціональну хвилину скорботи.

                Поминальну панахиду провів настоятель храму Святого Георгія Победоносця Протиієрей отець Миколай.

Присутнім було роздано шматочки чорного хліба, щоб смак цього шматочка хліба не дозволив нам забувати, що хліб – це життя!

         У кінці заходу ведучі запросили всіх присутніх засвітити свічки пам’яті, покласти квіти і схилитись перед пам'яттю безвинно загиблих наших співвітчизників.

                                



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано