«Охорона здоров’я та профілактика захворювань через бібліотеки та літературу».

Дата: 16.02.2022 15:39
Кількість переглядів: 654

         Чаплинська центральна бібліотека увійшла в 20-ку пілотних бібліотек серед громад України для участі по реалізації унікального проекту «Охорона здоров’я та профілактика захворювань через бібліотеки та літературу».

          16 лютого працівники Чаплинської центральної бібліотеки долучилися до  онлайн-лекції з обміну  досвідом експертки з Великої Британії Зорини О’Даннелл в рамках проєкту «Охорона здоров’я та профілактика захворювань через бібліотеки та літературу», який впроваджує благодійний фонд «Бібліотечна країна» за підтримки  Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

 На лекції-обміном досвіду йшла мова про бібліотеки Великої Британії, як вони просувають здоровий спосіб життя та здійснюють  профілактику неінфекційних захворювань через бібліотеки та літературу, як працює унікальна програма «Книга за рецептом» та інші програми, про досвід реалізації проектів Healthy Libraries Здорові бібліотеки у різних регіонах Великої Британії та роль британських бібліотек у підтримці психологічного здоров’я населення під час ковід пандемії та ін.

За підтримки Благодійного Фонду «Бібліотечна країна» бібліотеки наповнюватимуть інформаційними матеріалами та книгами з охорони здоров’я для подальшої реалізації даного проекту. Адже,бібліотеки – це потужний центр,де через книги та інформаційні матеріали люди можуть більше дізнатися,як попереджувати виникнення неінфекційних захворювань та змінювати свій спосіб життя.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано