АФГАНІСТАН – ВІЧНА БІЛЬ… ВІЧНА СКОРБОТА…

Дата: 15.02.2022 13:13
Кількість переглядів: 1178

 

25 грудня 1979 року радянські війська були введені  в Афганістан для надання  допомоги місцевому населенню в захисті від банд. Потрапивши на палаючу афганську землю наші воїни всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси багатостраждального народу.

Минуло 33 роки з моменту закінчення завершального етапу виведення радянських військ із Афганістану. Це незагоєна рана, невідступний біль, який навіки вкарбувався у серця матерів, близьких та рідних. З давніх-давен український народ підтримує священну традицію - вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

15 лютого 2022 року, у Чаплинській громаді відбувся захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках»: Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Єфіопії та інших країнах світу.

     Голова Чаплинської селищної ради Олексії Георгійович Фаустов, відзначив воїнів-інтернаціоналістів Подякою голови Чаплинської селищної ради за проявлену мужність і відвагу при виконанні завдань за призначенням, вірність Військовій присязі, звитягу і героїзм та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Андрусяк Федора Дмитровича та Зінченко Юрія Івановича.

          Голова Ради Чаплинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Лівінський Валерій Вікторович   нагородив медаллю ЗА ЗВИТЯГУ Фаустова Олексія Георгійовича; Медаллю ЗА ЗАСЛУГИ ІІІ ступеня  - Слав Миколу Федоровича. Також відзначено Подякою голови Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) за мужність і відвагу при виконанні військового обов’язку та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав - Мікліна Олега Анатолійовича та Шукрієва Анвара Рахмановича.

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього. Подякували матерям, які не дочекались своїх любих синів з тієї страшної війни - Мироненко Лідії Федорівні, Вишневській Валентині Григорівні, Колосовській Вірі Іванівні та Шевченко Людмилі Трохимівні. Захід доповнився проникливими номерами у виконанні: музичної композиції «Солдат» Віти Фаустової, «Облаком по небу» Анатолія Павлюка, «Материнська доля» Кристини Іноземцевої, «Поцілуй мене на прощання» Катерини Черкової, «Змея» Руслана Аббасова, «Детские рисунки» Руслана Філя, «Мы уходим» від чоловічого гурту «Чаплинські мотиви» (кер.А.Павлюк).

У фойє закладу всі присутні мали змогу відвідати виставку книг та фотографій, підготовлену працівниками комунальних закладів «Чаплинський культурно-мистецький Центр» та «Чаплинська центральна бібліотека». В рамках даного заходу було проведено ходу до пам’ятного знаку воїнів – інтернаціоналістів, що знаходиться у Молодіжному парку, де відбулася панахида за участі отця протоієрея Олександра та покладання квітів.

Афганська війна стала суворим екзаменом на людяність, героїзм і справжню чоловічу дружбу. Вона назавжди залишиться у спогадах тих, кому довелося пережити сумні й трагічні події. На жаль, та війна не стала останньою, яку нам довелося пропустити через свої серця.

Сьогодні на Сході держави гинуть патріоти України, найкращі її сини. Вони віддають свої життя за мир та спокій на рідній землі.

Шановні воїни-інтернаціоналісти, військовослужбовці, ми пишаємося вами, горді тим, що поруч із нами живуть  такі мужні, відважні, рішучі чоловіки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано