Власники та орендарі земельних ділянок Чаплинської громади сплатили до місцевої скарбниці понад 12,5 мільйона гривень

Дата: 20.12.2021 12:47
Кількість переглядів: 247

Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж січня – листопада нинішнього року власники та орендарі земельних ділянок Чаплинської територіальної громади сплатили до місцевого бюджету понад 12,5 млн гривень плати за землю, що складає 15 % від загальної суми надходжень і майже на 600 тис. гривень перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

Податківці нагадують, що плата за землю – один із майнових податків, який сплачується щороку. Його зобов'язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва та інше.

Платники податків повинні розуміти особисту відповідальність за наповнення місцевого бюджету – не тільки дотримуватися законодавчо встановлених термінів сплати, а й забезпечувати наповнення його дохідної частини. Адже вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування громади та її соціально-економічного розвитку залежить передусім від забезпечення своєчасних і в повному обсязі бюджетних надходжень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано