Бізнес Херсонщини сплатив до держбюджету рекордні понад 2 мільярди гривень податку на додану вартість

Дата: 21.12.2021 08:48
Кількість переглядів: 266

У січні – листопаді 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету більш як 2,1 млрд гривень податку на додану вартість (далі – ПДВ).

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим надходження ПДВ за 11 місяців поточного року перевищили обсяг показників за аналогічний період 2020 року майже на 14% або на 257,4 млн гривень.

Тільки за попередній місяць надійшло понад 249,4 млн гривень ПДВ.

Станом на початок цього місяця в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі зареєстровано 4063 платники ПДВ, серед яких 3673 юридичні особи та 390 фізичних осіб-підприємців.

Водночас Ігор Клим зазначив, що бізнесмени сплатили рекордні суми податку на додану вартість навіть з урахуванням карантинних обмежень та зниження з 20% ставки на реалізацію зернових культур з 1 березня 2021 року до 14%. Це свідчить про значне зменшення «тіньового» сектору економіки, зокрема, за рахунок ефективного адміністрування ПДВ та підвищення рівня податкової культури.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано