Навчально-практичний семінар «Сучасні освітньо-культурні практики в локальному музеї»

Дата: 15.11.2021 16:40
Кількість переглядів: 497

Протягом трьох днів з 9 по 11 листопада у Херсоні проходив навчально-практичний семінар «Сучасні освітньо-культурні практики в локальному музеї» в рамках проєкту «Конкурентоспроможна громада – конкурентоспроможний музей!». До участі у семінарі була запрошена завідуюча КЗ Чаплинської селищної ради «Чаплинський краєзнавчий музей» Привалова Олена. Експерти та тренери - Сергій Дяченко, Юлія Манукян, Микола Гоманюк, Анастасія Маркелюк, Андрій Лопушинський, Альона Зелінська, Олег Волошин, доклали максимум зусиль, аби семінар був інформативним, корисним, цікавим та дружнім, бо вони самі є такими. Крім того, результатом семінару стало підписання МЕМОРАНДУМУ про створення ініціативної групи «Асоціації локальних музеїв Херсонщини». Таким чином кожен з учасників отримав підтримку, допомогу і можливість просувати свої ідеї та надихатися вже втіленими. Адже серед присутніх були представники локальних музеїв, що пишуть історію своїм життям.

Програма була надзвичайно насиченою та цікавою. Далі дуже коротко про найцікавіше.

Автобусна екскурсія «Херсонський модернізм: Назад у майбутнє» з Сергієм Дяченко відкрила Херсон з нової сторони. Звичні, інколи не досить гарні будівлі, виявляється, мають свою цікаву історію.

«Історія, яка стала казкою» викладена Сергієм Дяченко вразила не менше. Одним словом так і не розкажеш, та все ж якщо коротко: Мюнхаузен, Ахіллес, Одіссея, Лукомор’є і дуб з «котом ученым», гігантські павуки та «Володар перснів» - це все Херсонщина!

Андрій Лопушинський – колоритний та цікавий співрозмовник. Він сам впроваджує інклюзивні практики, шиє козацький одяг, гра на бугаї, клепає бляшані колоші і п’є каву з сіллю!

Інтерактивний стенд «Культура на дотик» у Білозерському музеї відкрив завісу повноцінного життя особливих людей, що не мають зору та слуху. 

Велика подяка організаторам та учасникам семінару!.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано