До уваги батьків школярів!

Дата: 03.09.2021 13:36
Кількість переглядів: 274

Початок навчального року – урочиста, хвилююча та відповідальна пора, яка об’єднує всю громаду – від найменших, тих, хто вперше піде до школи та стане першокласником, до серйозних одинадцятикласників – тих, хто стоїть на порозі дорослого життя, та всіх батьків.

Служба у справах дітей Чаплинської селищної ради щиро вітає дітей з початком нового навчального року, та, разом з тим, хочемо звернутися до їх батьків та нагадати, що, відповідно статті 53 Конституції України кожен має право на освіту, а повна загальна середня освіта є обов’язковою. Тому кожен здобувач освіти зобов’язаний відвідувати школу щодня та не пропускати занять без поважних причин, адже, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів», у разі відсутності дитини на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин, заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для реагування відповідно до законодавства. А законодавство передбачає, що, згідно статті 184 КУпАП ухилення батьків або осіб, які їх заміняють, від виконання передбачених законодавством щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, передбачає накладення штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень, а якщо ситуація повториться протягом року – штраф становитиме від 1700 до 5100 гривень. При цьому, якщо буде встановлена вина обох батьків, до відповідальності притягнуть і матір, і батька, тож і штраф у повному обсязі доведеться сплачувати кожному з батьків. Разом з тим, слід зауважити, що, якщо дитина хворіла і тому не відвідувала школу, до навчального закладу потрібно надати медичну довідку. Якщо здобувач освіти перебував удома під наглядом батьків через сімейні обставини, підтвердженням стане заява-пояснення від батька або матері.

Звертаємо увагу, що в школярів є й інші обов’язки, окрім регулярного відвідування школи, що прописані в частині 3 статті 53 Закону України «Про освіту», а саме:

  • додержання законодавства, моральних та етичних норм;
  • систематичне та глибоке оволодіння знаннями, практичними навичками, професійною майстерністю, підвищення загального культурного рівня;
  • додержання статуту, правил внутрішнього розпорядку навчального закладу.

         І наостанок, лише приклавши спільних зусиль дітей, батьків, педагогів, можна досягти позитивного результату в навчальному процесі, а байдужість батьків часто обертається серйозними для них та дітей наслідками.

 

Служба у справах дітей Чаплинської

селищної ради Херсонської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано