Понад півтисячі громадян на Херсонщині вже задекларували власні статки

Дата: 10.02.2021 08:59
Кількість переглядів: 379

Триває другий місяць кампанії декларування громадянами доходів - 2021. Січневі підсумки кампанії декларування на Херсонщині: понад півтисячі громадян вже прозвітували про власні статки. Зокрема, у січні цього року 564 громадянина Херсонської області вже подали декларації про майновий стан і доходи, одержані в 2020 році. Сума задекларованих ними доходів склала понад 25 млн гривень. Серед декларантів: громадяни, котрі здавали у найм нерухоме майно та земельні ділянки, - 98, хто отримав спадщину – 45. Доходи від продажу сільськогосподарської продукції задекларували 286 громадян.

         За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

         Обов’язок подати декларацію у платників податків виникає:

         - при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться: доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

         - при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

         - при отриманні іноземних доходів;

         - та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

         Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів на вебпорталі ДПС України в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до податкової в електронному вигляді.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано