На Херсонщині 286 аграріїв уже задекларували доходи

Дата: 09.02.2021 10:08
Кількість переглядів: 349

На Херсонщині триває кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами протягом 2020 року. Серед декларантів, яким обов’язково слід подати декларацію про майновий стан і доходи: громадяни, які обробляли земельні ділянки загальною площею понад 2 га, продавали вирощену сільськогосподарську продукцію та отримали відповідний дохід.

         Також при отриманні у 2020 році доходів від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець (громадянин) визначає свої податкові зобов’язання за результатами 2020 року та сплачує податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) з таких доходів за своєю податковою адресою.

         У січні цього року вже 286 громадян Херсонської області задекларували доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Ще 57 – від здачі в найм земельних ділянок. Сума задекларованих ними доходів за 2020 рік склала        1,4 млн гривень.

         Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, самостійно вирощеної громадянином на власних земельних ділянках площею понад            2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5%.

         Подати декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік слід до 01.05.2021 року особисто, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі.

         Зважаючи на карантинні обмеження, податківці радять подавати декларацію про доходи через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

         Фізичні особи, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї) площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – до відповідних цільових фондів, згідно з вимогами чинного законодавства.

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано