Відділ ЦНАП Чаплинської селищної ради інформує!

Дата: 07.07.2020 08:33
Кількість переглядів: 1797

Шановні мешканці Чаплинської громади, от і промайнула перша половина 2020 року, і хотілось би поінформувати про роботу відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради.

Так, незважаючи на карантинні обмеження, за вищевказаний період працівниками відділу надано 9615 адміністративних послуг різного роду.

Зокрема, громадяни, значна частина з яких жителі окупованої території АР Крим отримали більше тисячі послуг Державної міграційної служби України. Працівниками відділу оформлено 642 паспорта громадянина України для виїзду закордон та 269 паспортів у формі ID-картки, проведено 192 вклеювання фото.

Крім того, за вказаний період, надано 1657 послуг Держгеокадастру, з яких 401 «Надання витягу з Державного земельного кадастру», здійснено безпосередньо працівниками ЦНАПу.

Також значну частину склали послуги, що надаються селищною              радою – 560 та з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання – 840.

За вказаний період до місцевого бюджету спрямовано близько 748 тисяч гривень, сплачених за надання адміністративних послуг.

Слід зазначити, що керівництвом громади й відповідальними співробітниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, незважаючи на карантинні обмеження, за останні декілька місяців проводилась робота щодо запровадження нових підходів до надання адміністративних послуг з метою забезпечення їх високої якості.

Зокрема в червні 2020 року розгорнуто робоче місце по наданню послуг сервісних центрів МВС (виготовлення посвідчень водія та технічних паспортів автомобілів). Наразі триває робота по укладенню узгоджених рішень та навчанню персоналу.

Крім того, працюючи з органами Державної міграційної служби України, з 28 травня 2020 року, запроваджено комплексну послугу ID-14, що надасть змогу молодому поколінню громади отримувати перший паспорт громадянина України з одночасним присвоєнням РНОКПП (ідентифікаційного коду). Вказане дозволить молоді мінімізувати відвідування державних установ, та отримати послугу в одне відвідування ЦНАПу.

Триває впровадження програмного комплексу «Інформаційна система «Соціальна громада». Вказана система, забезпечить надання адміністративних послуг соціального характеру (субсидія, пільги тощо) в єдиній електронній базі. 19 червня 2020 року, головою громади подано он-лайн заявку на підключення відділу «Центр надання адміністративних послуг» селищної ради до зазначеного програмного комплексу.

Також, відповідальними співробітниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради Херсонської області, запроваджено програмний комплекс «ЦНАП-SQS», який містить реєстр територіальної громади. Вказаний програмний комплекс, забезпечить актуалізацію бази даних жителів громади, а також автоматизацію з надання послуг «приписки» й надання відповідних відомостей на офіційні запити.

Слід зазначити, що проводиться значна робота з впровадження комплексної адміністративної послуги «єМалятко», яка дозволить за однією заявою батьків отримати такі послуги як: реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народжені дитини, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інше.

На даний час, визначена відповідальна особа за впровадження, проведено навчання спеціалістів ЦНАП, укладено узгоджене рішення з Південним міжрегіонального управлінням юстиції (м.Одеса). Завершення впровадження очікується до кінця літа 2020 року.

Працюємо далі! ВСЕ БУДЕ ЦНАП!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано