У Чаплинській об’єднаній територіальній громаді відзначено День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2020 10:07
Кількість переглядів: 1230

 

«Ми знову прийдемо до вічного вогню,

Рокам ніколи пам'яті не стерти

Про тих, хто пережив страшну війну,

І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.

Ми знову прийдемо до вічного вогню...

Із нами прийдуть і онуки й діти,

Щоб ветеранам до землі вклонитись,

Щоб вшанувати їхню сивину.

Нехай Господь дарує їм літа,

Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.

Нехай щороку зелень молода

Встеляє килимом стежки у завтра»

 

 8-9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Усе більше віддаляються від нас грізні роки війни, однієї з найжорстокіших у світі. Але час не владний над ними, їх не стерти ні з пам'яті народної, ні з скрижалей історії.

Гірку чашу болю і страждань сповна довелося випити нашому народові. У ці дні важливо відзначити про непересічну роль українців у перемозі у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів про людяності, скоєних у тих роках.

Учасники війни, які виявили небачену стійкість і мужність, щоб існувала наша держава і нові покоління її громадян, - і сьогодні серед нас. Та, на жаль, з кожним роком їх – живих сторінок історії залишається все менше. І настане час, коли останній солдат залишить нас, а разом з ним у спогади відійде ціле покоління. Тим більшу повагу і любов ми маємо віддавати нашим дорогим ветеранам.

Увага і чуйність – це те найменше, що ми можемо і повинні робити для ветеранів.

Чаплинська громада завжди пам’ятає про цих людей, пишається ними і всіляко підтримує.

09.05.2020 року о 9 годині головою Чаплинської селищної ради Фаустовим О.Г, працівниками ради та комунальних установ здійснено покладання вінків та квітів до меморіалу «Загиблим воїнам – односельцям» з палаючим Вічним вогнем, розміщеному у центрі селища Чаплинка.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні, загиблих на Сході України, які  відстоюючи незалежність та суверенітет нашої держави віддали свої життя, щоб ми жили щасливо.

Стало доброю традицією з боку керівництва Чаплинської селищної ради напередодні відзначення Дня Перемоги відвідувати ветеранів Другої світової війни. І цей рік не став виключенням. Чаплинський селищний голова Фаустов О.Г. відвідав ветеранів війни за місцем їх проживання, поспілкувався з ними, висловив слова вдячності за їх героїзм, надано грошову допомогу та продуктові набори.

Це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм.. Не забуваймо героїв-воїнів селища Чаплинки, які пішли на фронт, і не повернулися у свої рідні оселі. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати, адже сила нашого народу в любові до своєї Батьківщини та непереборному бажанні жити у вільній, щасливій і мирній країні!     

Дорогі ветерани ! Сердечно вітаємо Вас зі знаменною датою - Днем Великої Перемоги ! 9 Травня - це особливе свято, в якому злилися воєдино душевний біль про непоправні втрати і величезна радість Перемоги ! Низький уклін і найщиріші слова подяки Вам, наші дорогі ветерани, і всім трудівникам, які кували Перемогу в тилу, за Ваш великий, безсмертний подвиг, за Вашу силу духу і мужність! Бажаємо Вам міцного здоров'я, миру, добра і благополуччя! Нехай мужність і героїзм цього великого свята ніколи і ніким не забуваються. Нехай дух перемоги надихає серця і веде вперед — до нових подвигів, успіхів і досягнень. І нехай весь світ завжди живе у мирі, а про війни нагадує лише це священне свято !  Вічна пам’ять полеглим на полі бою, честь і слава – живим героям ! Зі святом Перемоги !         



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора