Подорож до музею

Дата: 27.01.2020 09:26
Кількість переглядів: 773

22 січня 2020 року до Чаплинського краєзнавчого музею завітали юні гості - учні Чаплинської дитячої музичної школи. Цікаві та допитливі. Питання одного хлопчика зовсім збило мене з пантелику: «А ви знали мого прапрадідуся? Йому вже тисяча років!»  О, дитяча безпосередність! Питання логічне, бо ми говорили про звичаї, традиції, оглядали старовинні  речі, що  вже давно вийшли з побуту.  Звичайно,  дітям найбільше подобається поторгати все своїми руками, бо інформація сприймається тоді  інакше – глибше, яскравіше, що надзвичайно важливо саме для цієї групи відвідувачів.  Адже учні музичної школи вивчають фольклор і народні пісні. А як співати про те, чого в очі не бачив? Це вже друга група  учнів, що завдяки старанням викладача школи - Ірини Анатоліївни Плешинець, не просто вивчають музику, а всебічно розвиваються як особистості!

Як виявилось, більшість експонатів зовсім не знайомі малюкам, але то й не дивно!  Тому ми всі разом, так би мовити, все спробували на зубок. Перевірили товщину домотканого полотна і коленкору, піднімали рогачем казан, читали документи 1944 року, товкли ступу,  тягали валізу…. Добре, що вже є що показати!  Для деяких предметів молодшенькі, навіть, знайшли застосування у сучасному житті. Так РУБЕЛЬ, на думку діточок, можна застосовувати для масажу спини! А от запах дьогтю викликав у дітей справжній шок. Ну як то чумаки себе добровільно  ним обмазували??

Час пролетів швидко. Після екскурсії учні, збагачені знаннями і враженнями, разом з викладачем повернулися до навчання у класи вивчати музичну  грамоту і народні пісні.

Щиро дякую пані Ірині та її учням за відвідини і за дарунок. Родина пані Ірини подарувала музею  лопату для сушіння зерна і веретено.

Олена Привалова,

завідувач комунального закладу

«Чаплинський краєзнавчий музей»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано